10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAT Control, paguba din turism

RAT Control, paguba din turism

Regiei Autonome de Transport (RAT) Control Craiova i-a iesit turismul pe nas. Agentia Pelendava Tour, pe care o opera incepând din 2005, a tras obloanele de câteva luni din cauza plângerilor clientilor nemultumiti de serviciile prestate. In plus, RAT Control s-a ales in doar un an de activitate si cu o gaura in buget de aproximativ o suta de milioane de lei.


Agentia de Turism International Pelendava Tour s-a lansat pe piata cu ambitii mari. Mai ca tremura concurenta gândindu-se cum ii vor fugi clientii dornici de excursii de neuitat la preturi mici. Spicuim din reclama pe care si-o facea agentia pe site-ul RAT Control. „PELENDAVA TOUR a pornit la drum in 2005 cu o echipa de profesionisti cu o indelungata experienta in turismul intern si extern. O dovedesc programele proprii care se vor organiza anul acesta, pentru care au fost deja stabilite contracte ferme cu unitati de cazare omologate la standarde europene de minimum doua stele“. Cât de profesionista a fost echipa agentiei s-a vazut un an mai târziu. Pelendava Tour a avut pierderi de aproximativ o suta de milioane de lei si si-a suspendat activitatea in septembrie anul trecut din cauza reclamatiilor putinilor clienti care plateau hoteluri sau pensiuni de trei stele, dar erau cazati in conditii de o stea. Chilipirurile oferite de agentie cum ar fi „Marele tur al civilizatiei elene, marele tur al Italiei Renascentiste“ si alte tururi prin tari din lumea intreaga sau simple excursii la mare in Grecia sau Turcia la preturi mai mici decât ale concurentei s-au dovedit pâna la urma a fi simple gogosi.


„O vom redeschide in primavara“


Oficialii RAT si RAT Control recunosc ca infiintarea agentiei de turism s-a dovedit un esec. „Societatea a suferit din cauza lipsei de activitate si a ineficientei. O vom redeschide in primavara. Pâna atunci cautam tineri pregatiti in turism, cu atestate, pe care sa-i angajam si nu colaboratori, cum au fost pâna acum“, a declarat directorul RAT, Virgil Boboc. Acesta a negat ca agentia de turism ar fi avut pierderi in perioada de activitate. „Nu sunt pierderi, dar nu este ceea ce ne-am dorit noi“, a precizat Boboc. Directorul RAT Control, proprietara Pelendava Tour, are insa alta parere. „Am avut doi angajati care au plecat la Bucuresti si din cauza unuia dintre ei ne-am trezit cu pierderi de aproximativ o suta de milioane de lei. Agentia am inchis-o din cauza plângerilor clientilor care plateau bani pentru alte conditii decât cele pe care le gaseau la fata locului. De vina este seful agentiei“, a declarat Marian Slavu, directorul RAT Control. Desi Slavu nu i-a pomenit numele, seful departamentului de turism al agentiei angajat ca si colaborator la RAT Control a fost George Zamsa, implicat in mai multe scandaluri relatate pe larg in mass-media. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII