18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAADPFL a pus iarba la pret de gazon

RAADPFL a pus iarba la pret de gazon

In zona mediana a bulevardului Dacia au rasarit frumusete de buruieni, dupa ce Administratia Domeniului Public a insamântat gazon. Salariatii unitatii s-au apucat deja sa stârpeasca iarba de 200 de milioane pentru a pune din nou gazon.


Resuscitarea spatiilor verzi, ce-a mai ramas din ele, in care Primaria Craiova investeste opt miliarde de lei, s-a dovedit o actiune plina de surprize. Când parea ca primul dintre proiecte – amenajarea si plantarea de gazon pe bulevardul Dacia, zona mediana – a fost finalizat, s-a ales praful, oamenii municipalitatii plecati sa inspecteze lucrarile de „finisare“, inaintea receptiei finale, gasind la fata locului buruieni. Din gazonul de 200 de milioane insamântat de Sectia Zone Verzi a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) a rasarit mai mult iarba, astfel ca primaria a refuzat sa dea acceptul premergator receptiei. „Acolo nu este gazon, ci numai iarba. Nu putem plati pentru iarba, ca ea creste singura“, a declarat ieri viceprimarul Craiovei, Gheorghe Nedelescu. El a afirmat ca toata suprafata va trebui din nou rascolita de angajatii regiei, care n-are decât sa puna din nou gazon, daca vrea sa-si primeasca banii pentru serviciile prestate. Ilie Badescu, directorul RAADPFL, a recunoscut ca in scuar nu se vede decât iarba, dar asta din cauza ca nu a putut fi eliminata samânta rea. „Noi am pus gazon, dar acolo au existat tot soiul de plante salbatice, care au razbatut mai inainte. Nu avem ce sa facem, o sa lucram din nou pamântul si o sa pregatim alta cultura. Nu o sa cumparam alt soi de gazon, fiindca acesta e destul de bun. Nu gazonul e problema“, a declarat directorul RAADPFL. Reprezentantii Primariei Craiova au apreciat costul activitatii regiei de pe bulevardul Dacia la 250 de milioane de lei.


Primaria cumpara plante de la Bucuresti


Ca sa-si duca la bun sfârsit proiectele de revitalizare a zonelor verzi, municipalitatea mai are de trecut un hop: nu are florile pe care si le doreste. „S-a vazut ca nici macar acolo unde vrem sa punem gazon nu e sigur ca reusim, asa incât reprezentantii Primariei Craiova vor merge mâine (azi – n.r.) la Administratia Domeniului Public Bucuresti, ca sa caute niste specii potrivite pentru un municipiu de talia Baniei. E pacat ca la noi, desi avem serele RAADPFL, nu putem gasi niste flori mai deosebite“, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Intentia autoritatii publice este de a planta gazon in locul gardului verde de pe bulevardul Calea Bucuresti, de a infrumuseta parculetele existente sau care sunt in proces de amenajare, precum si bulevardul 1 Mai si alte artere importante cu diverse specii floricole. Directorul RAADPFL, Ilie Badescu, spune ca in serele regiei nu se produce absolut orice:


„Sunt soiuri si soiuri, dar nu se poate sa le avem pe toate. Ce nu avem luam din alta parte, daca primaria o cere“. Badescu recunoaste ca a fost de acord sa fie achizitionate flori de la institutia „sora“ din Bucuresti. „Sigur ca am acceptat. Nu uitati ca am fost sef de proiecte. Si mie mi-ar fi convenit sa scoatem noi tot materialul de care avem nevoie, ca doar o faceam pe bani“, a aratat directorul RAADPFL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU