22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii, blocati de angajatii Cronos

Craiovenii, blocati de angajatii Cronos

Salariatii administratorului parcarilor cu plata fac legea pe unele strazi din Banie, ghidând soferii sa stationeze, contra taxei, evident, in fata portilor locatarilor.


Proprietarii de pe strada Fratii Buzesti, din Craiova, au ajuns sa-si pazeasca portile, de teama ca nu vor putea sa-si mai scoata masinile din curti, accesul fiindu-le blocat frecvent de autovehiculele parcate ilegal, dar cu stire si cu bilet de taxare de la angajatul SC Cronos Impex SRL, administratorul parcarilor cu plata din oras. „Este de neimaginat cum, dimineata, n-am decât sa plec pe jos sau cu mijloacele de transport in comun la serviciu sau oriunde as avea nevoie, din simplul motiv ca nu pot sa-mi scot masina. Avem copii, avem drumuri de facut, avem de cumparat una-alta. Ne mai certam cu taxatorul, dar degeaba“, a declarat Mihai F., de pe strada Fratii Buzesti. Aceasta nu este singura practica nelegala a unor salariati ai SC Cronos care permit parcarea neregulamentara a autoturismelor, cunoscute fiind cazurile de pe strada Ion Maiorescu, unde pietonii sunt obligati sa se strecoare printre garduri si masini, desi 2,5 metri din latimea trotuarului sunt ai lor, sau de pe strada Popa Sapca, unde deplasarea catre Colegiul National „Carol I“ e o aventura. Directorul Directiei tehnice a Primariei Craiova, Adriana Motocu, spune ca toate anexele contractului dintre SC Cronos Impex si municipalitate prevad ca obligatorie respectarea neconditionata a zonelor de acces catre proprietati. „Veti observa ca nici nu sunt marcaje in acele perimetre, intrucât amenajarea de parcari acolo ar constitui o ilegalitate“, a declarat Motocu. Unul dintre asociatii SC Cronos Impex, Mohamed Al Orfahli, a afirmat ca nu societatea trebuie acuzata, ci angajatii care gresesc. „Când descoperim astfel de cazuri, acei salariati zboara. Nu mai intinati imaginea firmei, fiindca nu e normal. Noi o sa verificam si o sa luam masuri“, a spus Orfahli. Culmea e ca, de obicei, in parcarile Cronos sunt aceiasi oameni, chiar daca presa a semnalat nereguli cu duiumul.


Vine scadenta


Atât primarul Craiovei, Antonie Solomon, cât si Mohamed Al Orfahli sunt increzatori ca vor câstiga procesul in care sunt adversari si in care primul a solicitat rezilierea contractului dintre municipalitate si SC Cronos Impex SRL. Solomon e sustinut de consilierii juridici ai primariei, care au afirmat ca obiectiunile la expertizele câstigatoare pentru SC Cronos numara 210 file si ca balanta inclina spre autoritatile Craiovei. Mohamed Al Orfahli are insa alta viziune a zilei de mâine, când se va pronunta sentinta Tribunalului Hunedoara, unde se judeca speta: „Primaria a cerut o expertiza care nu s-a aprobat, asa ca, normal, noi o sa avem câstig de cauza, fiindca ramân in picioare expertizele initiale, care sunt in favoarea noastra“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS