14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazmerita sindicala in Primaria Farcas

Razmerita sindicala in Primaria Farcas

Primarul din comuna doljeana Farcas a intrat in conflict cu Sindicatul Administratiei Publice, dupa ce opt sindicalisti s-au retras din organizatie.


Starea de tensiune intre primarul Ilie Nemtaru si secretarul Primariei Farcas, Dumitru Mihailescu, de o parte, si sindicatul Administratiei Publice (SAP) Dolj, pe de alta parte, a fost iscata de recenta demisie din SAP a opt membri care sunt angajati ai Primariei Farcas. Presedintele SAP Dolj, Ringo Damureanu, sustine ca sindicalistii ar fi fost amenintati de primar si de secretar cu tot soiul de represalii daca nu renunta la sindicat. „Primarul Nemtaru este in conflict deschis cu niste subalterni, cu care are procese si carora nu vrea sa le plateasca niste bani conform legii. Fiindca noi ii aparam pe membrii nostri in instanta, Nemtaru i-a obligat sa iasa din SAP, desi n-are nici un drept. In plus, ii e frica de noi fiindca stia ca eram pe punctul de a face publice mai multe abuzuri de care se face vinovat. Astazi s-a enervat ca i-am cerut oficial copii dupa carnetele de munca ale membrilor de sindicat din Primaria Farcas“, a spus Damureanu.


El il numeste pe Ilie Nemtaru un „comunist“ si un „baronas local“ care habar n-are de lege. In replica, primarul din Farcas spune despre Damureanu ca e un „nimeni“ care se amesteca fara sa-i fiarba oala in activitatea unor autoritati publice. „Cine e el sa-mi spuna mie ce sa fac la mine in comuna? E un nimeni. E nervos pentru ca nu mai are cum sa-si traga bani de la ei (salariatii demisionari din SAP – n.r.) si nici cota de 15% pe care le-o cere ca sa-i apere in procese. Oamenii au plecat singuri, ca s-au saturat de el. Eu nu am cum sa le dau banii de care zice Damureanu, niste sporuri din 2004, decât daca au hotarâre judecatoreasca. Chiar eu i-am invatat sa cheme in instanta primaria. Plus ca eu sunt din PSD si asta, Damureanu, face si el acum jocurile puterii“, a aratat Nemtaru.


Nevasta primarului, angajata la primarie


SAP Dolj, prin Departamentul de comunicare, sustine ca primarul din Farcas si-a angajat nevasta in institutie direct pe un post cu grad maxim, sarind peste etapele legale. Nemtaru recunoaste ca sotia sa, Viorica, lucreaza la Departamentul asistenta sociala, dar spune ca nu e nimic ilegal.


„A dat concurs si n-a venit in locul nimanui, ca dovada ca mai avem un loc vacant la acest departament“, s-a aparat primarul. Damureanu sustine ca va sesiza Prefectura Dolj in legatura cu abuzurile primarului si ale secretarului, Dumitru Mihailescu, a carei fiica, Ramona, ia si ea bani din primarie, de la Departamentul urbanism. Secretarul Mihailescu nu a putut fi contactat, dar primarul Nemtaru si-a asumat rolul de avocat: „Tot prin concurs a intrat si ea. Daca cineva crede ca nu au fost corecte concursurile, s-o dovedeasca“. Tot vineri, la sediul SAP Dolj a ajuns si demisia secretarului Mihailescu din calitatea de membru al SAP, incepând cu 1 octombrie 2006, „din motive personale“. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat vineri ca nu i-au fost aduse la cunostinta nici sesizari, dar nici nereguli inregistrate in ultima perioada la Primaria Farcas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS