20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVAS vrea sa stearga datoriile SC ELECTROPUTERE

AVAS vrea sa stearga datoriile SC ELECTROPUTERE

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine pachetul majoritar de 62,8% din actiunile ELECTROPUTERE Craiova, intentioneaza sa stearga datoriile catre bugetul de stat in valoare de 1.200 de miliarde inregistrate de societate, a informat ieri conducerea unitatii. AVAS ar purta in prezent discutii cu Consiliul Concurentei, pentru a vedea in ce masura aceste datorii pot fi transformate in obligatii de investitii pentru eventualul cumparator al fabricii. „Problema va fi discutata in Consiliul director al Consiliului Concurentei. Pâna acum insa, sedinta a fost amânata. Datoriile la stat se ridica la aproximativ 1.200 de miliarde de lei vechi“, a spus Cornel Mondea, directorul general al intreprinderii.


AVAS incearca acum o ultima solutie pentru a putea vinde fabrica la pachet. Pâna acum, potentialii cumparatori au dat inapoi din cauza volumului mare al datoriilor la stat. Printre firmele care si-au manifestat pâna acum intentia de a prelua uzina craioveana se numara Siemens, Bombardier, DAB – Grecia, Horvath Holding Investment Co. Inc. – Ungaria, Mitilineos – Grecia, Telemania Israel, Konkar Electroindustr – Croatia, Althom – Franta si A-TEC – Austria. Daca statul nu va reusi sa privatizeze ca intreg fabrica, ramâne solutia vânzarii pe active a acesteia. Totusi, conducerea uzinei crede ca aceasta varianta nu mai este luata in calcul in prezent. „Vânzarea pe active este o bazaconie. S-a dus Radu Berceanu peste ei si a obtinut acceptul inclusiv al premierului Tariceanu ca uzina sa mai fie scoasa o data la privatizare, la pachet“, a afirmat directorul Cornel Mondea.


Sindicatul nu este insa asa de increzator ca fabrica nu va ajunge sa fie dezmembrata. „Cu datorii nu vrea nimeni sa cumpere ELECTROPUTERE. Cred ca daca nu reusesc sa stearga datoriile vor ajunge sa vânda fabrica la kilogram“, a spus liderul sindical al unitatii, Aurel Bojenoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU