15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe modernizeaza infrastructura turistica

Se modernizeaza infrastructura turistica

Pentru reabilitarea infrastructurii turistice a statiunii balneoclimaterice Calimanesti-Caciulata, exista mai multe proiecte la primaria orasului, unele dintre acestea fiind deja inaintate guvernului in vederea obtinerii de fonduri pentru realizarea lor. Printre acestea, se numara doua proiecte care vor schimba mult imaginea de acum a statiunii.


Unul dintre ele se refera la construirea „Centrului de conventii si expozitii Nord Oltenia“ si cuprinde realizarea unor pavilioane de expozitii si conferinte. Cladirea va fi amplasata la intrarea in orasul Calimanesi, in zona Seaca. „Proiectul, in valoare de 8,2 milioane de euro, care se deruleaza prin fonduri PHARE, a fost aprobat si se afla in faza de licitatie internationala, pentru gasirea unei firme de constructii care sa se ocupe de ridicarea Centrului. Speram ca pâna la sfârsitul lunii noiembrie sa se semneze contractul de executie a constructiei si sa inceapa lucrarile“, a spus Ilie Amuzan, primarul orasului Calimanesti.


Al doilea proiect se refera la reabilitarea parcurilor din jurul izvoarelor din Calimanesti si Caciulata, unde vor fi refacute aleile, sistemul de iluminat public si va fi inlocuit mobilierul existent cu altul nou. Tot in cadrul acestui program se va face si reabilitarea Vaii Caciulata si a podului care o traverseaza si va fi realizat un ponton in zona acestei localitati. In acelasi program va mai fi cuprinsa reamenajarea stadionului din Calimanesti, cu locuri de parcare, alei, pista de role.


In aceasta zona va fi construit si un ponton care sa faca legatura cu parcul din Caciulata. „Referitor la acest capitol al proiectului, ne gândim la realizarea unui traseu de agrement constând in plimbari cu vaporasul pe Olt, intre localitatile Jiblea Veche si Caciulata“, a precizat primarul orasului. Acest proiect, in valoare de 2,2 milioane de euro, a fost inaintat guvernului si se afla pe lista de asteptare in vederea obtinerii finantarii pot prin fonduri PHARE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS