Contact:

Adresa:
Str. Câmpia Islaz nr. 97A, Craiova
Telefon/Fax:
0251/413.100
0251/410.565
E-mail:
[email protected]

« Alte articole din categoria Actualitate

Craiovenii fac din nou calcule

Centrala de apartament vs. Termoficare

Actualitate - Bogdan GROSEREANU
(citeste alte articole de acelasi autor »)0 vizualizari
Luni, 25 Septembrie 2006 - 00:00
Versiunea pentru tiparire
Marimea textului:

Costurile caldurii dau in fiecare an batai de cap craiovenilor, care incearca diverse alternative sa-si micsoreze cheltuielile. O centrala termica a fost pâna acum alternativa. Este insa aceasta solutie mai rentabila decât sistemul centralizat? In apropierea sezonului rece, craiovenii incep din nou sa-si puna intrebarile de acum obisnuite: Sa ramân in sistemul de termoficare sau sa-mi instalez o centrala termica de apartament? Care forma de incalzire este mai rentabila? De aici incep calculele. Acelasi lucru l-am facut si noi, incercând sa aflam care sunt costurile si beneficiile. Mai intâi, trebuie precizat ca in sistemul centralizat…

 

Articolele mai vechi de 30 de zile pot fi accesate de abonatii premium. Abonaţi-vă acum cu numai 2 euro / lună la ediţia online a Gazetei de Sud. Ca abonat premium, aveţi acces total la articole, anunţuri şi arhiva GDS. Mulţumim! Click aici pentru abonare »

 

 

Comentarii

Gazeta de Sud nu este responsabilă juridic pentru conținutul comentariilor. Mesajele care conțin amenințări și cele vulgare, xenofobe sau rasiste nu sunt permise.

 1. de Kyiutza:
  Ar fi fost interesant sa ne prezentati si avantaje-dezavataje ale centralelor termice pe curent electric sau ale incalzirii prin pardoseala, varianta pe curent electric. Ati fi probabil surprinsi ca pretul total se ridica undeva sub jumatate fata de variantele pe gaz. si am luat in considerare si consumul de curent electric! Verificati ca merita. Eu am deja instalata o centrala electrica Laing acasa si stiu ce spun. Fara teava de gaz, fara mult cantata "bomba in casa" fara nimic. ;)
  2006-09-25, 01:42:00 (86.125.56.*)
 2. de bancul zilei:
  Degeratu, adjunct la Termoficare? Chestia asta ma cam ia cu friguri!
  2006-09-25, 08:32:57 (86.126.41.*)
 3. de Gigi Pagubosu:
  Cum puteti sa prezentati un astfel de articol pe o tema pe care nu ati investigat-o. Am centrala de 3 ani si din diferenta de costuri am amortizat pretul. Nu am consumat mai mult de 1000 m.cubi/ an si atunci de unde prturile pe care le prezentati. Si in plus am caldura cand vreau, cat vreau, la cate grade doresc, nu cum doresc mischii unora... La analize si sinteze srioase!!! Nu dupa ureche si cum vor unii...
  2006-09-25, 09:00:13 (86.126.75.*)
 4. de de sosa:
  Ce sistem centralizat ? De rahat!!! Scuze. Inainte de a-mi pune centrala veneam din delegatii si faceam baie la lighean desi aveam intretinerea la zi. In zona in care stau apa calda "se oprea la paste si se pornea la craciun", asa ca unde este dezavantajul ? Poate in mintea unora care interesati sa spuna asa ceva!!!!
  2006-09-25, 10:13:18 (82.79.210.*)
 5. de Proprietar:
  Nu contest randamentul unuei centrale termice, dar stiu ca energia necesara incalzirii unui mc. de apa este aceiasi , indiferent care este agentul de incalzire, gaze, electricitate ,carbune. Mai economic este carbunele ,pentru ca daca folosesc energie electrica ,aceasta este produsa tot consumind alta energie rezulta ca pretul ei va fi mai mare. Daca ma refer la centrale pe apartament, voi sta tot timpul la cheremul furnizorului de gaze care cind i se "scoala" o sa spuna ca au inghetat conductele si nu poate livra gaze, daca nu cumva se mai implica si politicul. Atentie la bomba din casa !. Termoficarea reprezinta o forma economicoasa cu o conditie ca retelele sa fie bine izolate termic,uitati-va prin susbsolurile blocurilor, unde nemernicii au jupuit izolatia termica de pe conducte. Atunci cum sa mai ajunga agentul termic la temperatura optima ? Personal optez pentru termoficare.
  2006-09-25, 11:18:00 (62.231.97.*)
 6. de red_john:
  ar fi buna si trmoficarea dar cum statul se uita sa isi bata joc de om...asta este.acum au aparut cu repartitoarele astea care nu sunt bune deloc(eu am dat 3 mil si juma pe trei si am platit la fel ca unul care nu avea din astea,eu avand 6 elementi in dormitor si ala 13 + ca eu le mai inchideam cand plecam din localitate).este de neimaginabil,cum faci si tu un lucru sa iti scada cheltuielile cresc ei preturile.ex - iti pui centrala,intai faci proiect pt blestemata aia de teava de gaz + alte drumuri,nervi,costurile centralei si acum surpriza : SCUMPESC GAZELE.asta e Romania nostra,e bine de cel care are bani ca nu isi face griji.este buna si centrala dar are si ea riscurile ei + cheltuiala enorma pt montare
  2006-09-25, 18:17:16 (86.124.209.*)

Sumarul ediţiei: