6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoagiu vrea schimbari in managementul fondurilor UE

Boagiu vrea schimbari in managementul fondurilor UE

In cadrul unui seminar care a avut loc la Busteni pe tema fondurilor structurale, ministrul integrarii europene, Anca Boagiu, a reluat o propunere mai veche a sa, cu privire la componenta Consiliilor de Dezvoltare Regionala, structuri care administreaza alocarea banilor europeni.


Dupa cum informeaza Agentia NewsIn, acestea va trebui sa cuprinda si reprezentanti ai societatii civile. Pâna in prezent, consiliile erau exclusiv alcatuite din oameni politici, de obicei presedinti de consilii locale si judetene.


Insa ministrul integrarii va face, in luna septembrie, o propunere de modificare a legii privind Consiliile de Dezvoltare Regionala. In principal, se are in vedere includerea in procesul decizional, pe lânga politicieni, si a unor reprezentanti ai mediului de afaceri, ai celui academic si ai organizatiilor nonguvernamentale. Desi se asteapta la opozitie din partea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, Boagiu a declarat ca este esential pentru managementul mai eficient al fondurilor europene ca aceasta rezistenta sa fie invinsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS