9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCerturi ca la usa cortului in consiliul local

Certuri ca la usa cortului in consiliul local

Consilierii locali au avut ieri o noua runda de confruntari in cadrul sedintei lunare. Alesii locali au luat in vizor de data asta si conducerea primariei, pentru ca sustine functionarii incapabili.


Sedinta Consiliului Local (CL) Craiova de ieri a dat un nou prilej consilierilor sa se ia la harta, in functie de afinitatile politice. Mai in gluma, mai in serios, reprezentantii craiovenilor au inceput sa se certe pentru prezenta anumitor puncte pe ordinea de zi sau pentru modul in care isi sustineau teoriile adversarii politici. In discutiile aprinse a fost vârât, fara sa vrea, si executivul primariei, vinovat in ochii consilierilor ca permite prezenta in institutie a unor functionari incapabili. Pentru a indrepta lucrurile, consilierii au propus primariei sa scape de angajatii lenesi si sa aduca personal constiincios care sa isi faca treaba.


Consilierul PNL, Emilian Stefârta, a declarat ca este intrigat deoarece de cele mai multe ori Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD) nu coincid cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ). De vina ar fi Directia de Urbanism, care ar trebui sa reactualizeze periodic datele cadastrale. „Este necesar un colectiv, in cadrul acestei directii, care sa se ocupe exclusiv de aceasta problema. Astfel vom sti si noi exact unde trebuie aprobate constructii si unde nu“, a spus Stefârta.


Capitolul constructii a fost abordat si de consilierul Constantin Popeci (PD), care a spus ca nu este in ruptul capului de acord cu ridicarea de cladiri pe terenurile apropiate intersectiilor.


„Nu mai putem, in viitor, sa marim intersectiile, deoarece ne vom trezi ca nu avem loc liber. Asa ca va trebui sa dam autorizatii cu atentie pentru a nu le bloca. Din acest motiv, e imperativ sa respectam cu strictete regulile de constructie“, a explicat Popeci. In replica, colegul acestuia de partid, consilierul Radu Theodor, sustinea ca nimeni nu ii poate interzice unei persoane sa faca tot ce vrea cu terenul pe care il detine.


Solomon nu are fata de Dacie


Ideea de a decongestiona traficul in Craiova i-a determinat pe consilieri sa propuna executivului primariei si câteva zone in care sa amenajeze noi parcari. In opinia consilierului PC, Eugen Iordache, primul pe lista ar fi spatiul de la intrarea in Spitalul de Neuropsihiatrie, unde este nevoie de locuri de parcare. Ca orasul este sufocat au recunoscut si edilii, iar la propunerea consilierilor au fost de acord sa amenajeze parcari subterane in zona English Parc, blocul S 200 si chiar in spatele primariei. Aglomeratia in oras se datoreaza si teraselor aparute peste noapte si amplasate ilegal, cel putin asta este parerea Biancai Predescu, consilier PSD. „Trebuie controlate mai atent toate terasele pentru ca unele s-au extins ilegal. Cele mai multe in aceasta situatie sunt cele amplasate in cartiere“, a precizat Predescu.


Afirmatia a fost sustinuta de edilul-sef, Antonie Solomon, care a spus insa ca Serviciul Disciplina in Constructii face fata cu greu reclamatiilor zilnice. Solomon a mai precizat ca in cadrul serviciului de specialitate sunt doar sapte inspectori care nici macar nu au masini la dispozitie sa se deplaseze. Cu acest prilej, primarul a dat vina pe legile in vigoare care nu ii permit sa cumpere mai multe mijloace de transport pentru angajatii primariei.


„Nici eu nu am putut sa cumpar o masina ca lumea cu care sa ma deplasez. Acum sunt nevoit sa platesc chirie lunara de 300 de dolari catre Regia de Termoficare, care a reusit sa achizitioneze un Volkswagen Passat. Trebuia sa imi cumpar o astfel de masina pentru ca nu puteam cobori dintr-o Dacie, din functia pe care o am“, a spus Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU