13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii au luat cu asalt Iasiul

Oltenii au luat cu asalt Iasiul

La cea de-a noua editie a Festivalului Romanian Fashion Week de la Iasi, craiovenii s-au prezentat cu cea mai numeroasa echipa. Designerul Mircea Barbulescu s-a dus la Iasi insotit de o echipa de stilisti condusa de Marian Cotoi si de un grup de manechine de la agentia One Models.


La editia din acest an a Romanian Fashion Week, care s-a desfasurat pe 26 si 27 mai la Sala Sporturilor din Iasi, s-au prezentat 35 de colectii vestimentare, semnate atât de designeri consacrati, cât si de tineri care se afla la inceput de drum. Pe scena festivalului si-au prezentat colectiile pentru toamna-iarna 2007 creatori de moda cunoscuti, precum Razvan Ciobanu, Agnes Toma, Liza Panait, Irina Schrotter. Festivalul, unde a defilat si Elena Basescu, fiica presedintelui României, si a a debutat ca designer Andreea Raicu, a fost considerat de criticii de moda un succes, desi gurile rele au spus ca din punct de vedere organizatoric ar fi fost câteva scapari.


Razvan Ciobanu a dezamagit


„Pot afirma, si nu este doar parerea mea, ca editia din acest an a festivalului Romanian Fashion Week a fost foarte reusita, dar cu surprize si cu dezamagiri. Designeri precum Agnes Toma si Irina Schrotter au prezentat colectii extraordinare“, a mentionat Elena Baso, critic de moda. Printre cei care nu s-au prezentat la inaltimea asteptarilor unui festival de asemenea amploarea s-au numarat si designeri celebri. Desi s-a bucurat de o intensa mediatizare, colectia lui Razvan Ciobanu, care a avut-o cap de afis pe Elena Basescu, a dezamagit. Nici Dorin Negrau sau George Hasbota n-au reusit sa faca o impresie foarta buna, prezentând colectii „sub limita asteptarii“. „La capitolul surprize placute as mentiona câtiva tineri designeri care au participat la festival. Colectiile lui Dan Arcus – «Paparrazzi“, si Mircea Barbulescu – „Eternul feminin“, au ridicat in picioare o sala intreaga“, a mentionat Elena Baso. Prezenta lui Mircea Barbulescu in festivalul de la Iasi a reprezentat o premiera pentru Craiova: este prima data când un creator de moda craiovean a fost acceptat la Romanian Fashion Week. Si pentru ca si-a pregatit in cele mai mici detalii colectia, craioveanul s-a gândit ca ar fi potrivit sa vina de acasa insotit de manechine si stilisti. Asa se face ca Mircea Barbulescu s-a prezentat la Iasi cu o echipa de stilisti condusa de Marian Cotoi si de un grup de manechine de la agentia One Models, in total 26 de persoane. Nici alt designer, nici macar Razvan Ciobanu sau Irina Schrotter, n-au venit insotiti de o echipa asa numeroasa.


Se poarta „Eternul feminin“


Dar oltenii nu s-au facut remarcati doar prin faptul ca au venit in numar mare la Iasi. „Eternul feminin“, colectia cu care a participat Mircea Barbulescu la festival, s-a bucurat de foarte multe aprecieri. Designerul craiovean a prezentat 26 de creatii vestimentare, dintre care cinci s-au adresat domnilor. „Este o colectie inspirata din moda anilor ’50 si se adreseaza unei femei care stie sa se puna in valoare, care nu trece neobservata. «Eternul feminin» denota eleganta si rafinament si am creat-o pentru femeile care stiu sa fie sexy fara sa fie vulgare“, a precizat designerul craiovean, care si-a prezentat colectia in prima seara a festivalului. Si rezultatele au inceput sa se vada imediat ce festivalul s-a incheiat. „Dupa Romanian Fashion Week am fost abordat de mai multe firme, care mi-au propus sa le asigur tinutele pentru diverse campanii publicitare“, a afirmat creatorul de moda oltean.


Romanian Fashion Week a fost insa si un bun prilej pentru ca Mircea Barbulescu sa-si intâlneasca fostii colegi de facultate. Sâmbata seara acesta a stat nu in sala, ci in culise, pentru a le mai da acestora o mâna de ajutor. S-a lucrat intr-un ritm alert, dar creatiile trebuia sa arate impecabil pe manechine, asa ca era normal ca designerii sa se ajute intre ei.


A lucrat cu Laurent Tourette


Si designerul craiovean Marian Cotoi a muncit din greu la Romanian Fashion Week. Desi initial venise sa se ocupe doar de colectia lui Mircea Barbulescu, stilistul din Craiova a ajuns sa coafeze manechine de la toate colectiile de sâmbata seara. „Laurent Tourette, ambasadorul L’Oreal in România, mi-a solicitat ajutorul in ultima seara a festivalului si a trebuit sa ma alatur echipei sale de stilisti. Am muncit din greu, dar nu ma pot plânge, pentru ca efortul mi-a fost recunoscut in cadrul unui festival de moda foarte important pentru România“, a declarat Marian Cotoi. Acesta a conceput integral coafurile pentru cinci colectii, printre care si cea semnata de Agnes Toma. Dupa ce festivalul s-a incheiat, designerii s-au intors acasa si s-au apucat din nou de treaba. Doar nu-i de ici de colo sa prezenti pe scena la Romanian Fashion Week, iar vedetele show-bizz-ului românesc au si inceput sa-i aleaga pe cei care le vor asigura tinutele in aceasta vara.


Deocamdata, Mircea Barbulescu ii asigura vestimentatia Loredanei Groza, dar exista posibilitatea ca dupa participarea sa la Iasi si alte vedete autohtone sa apeleze la serviciile craioveanului.


No comment pentru Andreea Raicu!


Vedeta de televiziune Andreea Raicu, cea care ani de-a rândul urcase pe podium pentru a prezenta colectiile altora, s-a gândit sa-si incerce norocul ca designer tocmai la festivalul de moda de la Iasi. Se pare totusi ca nu este un lucru chiar atât de simplu sa concepi modele de haine, chiar daca ai o experienta bogata ca model. In timp ce ceilalti designeri au prezentat colectii pentru toamna-iarna, Andreea Raicu a venit cu creatii vestimentare pentru vara, acesta fiind singurul motiv pentru care a iesit in evidenta. In rest, atât criticii de moda, cât si ceilalti designeri au fost foarte rezervati in a comenta colectia fostului manechin. „Prefer sa nu vorbesc despre colectia Andreei Raicu“, a spus Mircea Barbulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS