5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePesedistii trag chiulul la plata cotizatiei

Pesedistii trag chiulul la plata cotizatiei

Liderii PSD Dolj nu fac o tragedie din faptul ca unele dintre filiale depun cotizatia o data la patru ani, iar unii nu comenteaza aspectul tocmai pentru ca nici ei nu platesc.


Membrii Partidului Social Democrat din filialele locale nu-si platesc cotizatiile cu anii, in ciuda faptului ca suma este, in unele cazuri, ridicola: 10.000 de lei vechi lunar. In Cosoveni, de pilda, seful pesedistilor, Dorel Badea, nu-si aminteste când au cotizat ultima data colegii sai de partid: „La Cosoveni, trezorierul nostru gestioneaza o singura cotizatie: a mea. Ceilalti 47 de membri n-au platit probabil de dinainte de alegeri. Le-am spus sa cotizeze, dar degeaba. Nu-i intereseaza“. Badea spune ca „uitarea“ de care dau dovada pesedistii sai când vine vorba de bani pentru partid nu este intâmplatoare: „Oricum, nu-i intereseaza soarta organizatiei“. La sediul PSD Dolj, bate vântul prin trezorerie, dupa ce vechiului trezorier, Sorin Raducan, i s-au luat cheile vistieriei, iar urmasul sau va fi instalat in functie probabil la urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean al PSD. Presedintele Ion Calin nu a putut fi contactat, iar sefa sa de cabinet aproape ca si-a pus poalele in cap când am intrebat-o daca PSD Cosoveni a depus cotizatia la judet. Cel mai franc a tratat chestiunea secretarul general al PSD Dolj, Petre Petrescu: „Nu comentez pentru ca nu cunosc situatia, in primul rând, si pentru ca nici eu n-am platit de multa vreme, in al doilea rând“.


Prioteasa: „Statutul e permisiv“


Situatia conturilor in care se varsa cotizatia nu e motiv de ingrijorare pentru liderii social-democrati. Prim-vicepresedintele filialei doljene, Ion Prioteasa, a explicat ca neplata cotizatiei e o practica: „De obicei, membrii PSD nu se intâlnesc cu gândul de a da bani la partid, ci pentru cu totul alte probleme. E o practica deja. Conducerea PSD Dolj nu face o tragedie din asta. In plus, va garantez ca, inainte de alegeri, toti vor plati, fiindca atunci se trec in revista obligatoriu situatiile cu plata cotizatiei, iar ei au interesul sa devina membri corecti, care nu incalca statutul“. Achitarea obligatiei cu pricina este prevazuta in statutul PSD, dar pentru neindeplinirea ei nu este stipulata expres vreo sanctiune. „Nici statutul nu ne-ar ingadui sa luam cine stie ce decizii de sanctionare. Statutul e permisiv“, a mai spus Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU