21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterdictie la metale neferoase

Interdictie la metale neferoase

La 12 firme de colectare a deseurilor neferoase, care isi desfasurau activitatea in judetul Hunedoara, li s-a interzis colectarea deseurilor neferoase, dupa ce prefectul judetului, Cristian Marius Vladu, a dispus anularea autorizatiilor de functionare, iar activitatea de colectare a fost sistata pâna la finalul anului 2007.


Decizia a fost luata pentru stoparea furturilor de materiale neferoase din incintele combinatelor de la Hunedoara si Calan, precum si din unitatile miniere din Valea Jiului. Patru dintre firmele care au intrat in vizorul prefectului de Hunedoara sunt din Deva, trei din Petrosani, iar celelalte din Simeria, Ilia, Sântamarie Orlea si Dobra si aveau puncte de lucru in imediata apropiere a unor unitati care foloseau astfel de materiale. Ordinul emis de prefectul Cristian Marius Vladu prevede „anularea si incetarea aplicabilitatii autorizatiilor de colectare a deseurilor metalice neferoase, incepând cu 17 mai 2006, motiv pentru care 12 societati au fost instiintate in scris privind retragerea si motivul retragerii autorizatiilor eliberate incepând cu 1.01.2006“.


In aceasta perioada nici un centru de colectare a deseurilor nu va mai putea sa achizitioneze de la persoane fizice metale neferoase, aliaje ale acestora si deseuri neferoase reciclabile, cu exceptia metalelor pretioase, a bateriilor si a acumulatorilor uzati pentru autovehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS