18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritatile vor un tunel in zona Manastirii Lainici

Autoritatile vor un tunel in zona Manastirii Lainici

Autoritatile din Gorj au solicitat o finantare guvernamentala pentru construirea unui tunel de protectie in zona Manastirii Lainici, astfel ca locasul de cult sa fie protejat de poluare, praf si vibratiile produse de miile de autoturisme si tiruri ce trec prin apropiere.


Sefii judetului Gorj isi doresc amenajarea unui tunel de protectie in zona Manastirii Lainici. Subprefectul de Gorj, Constantin Dumitrescu, a declarat ca a trimis guvernului o solicitare, in vederea realizarii unui tunel in zona amintita. Tunelul cu pricina ar ajuta locasul de cult de la Lainici sa scape de vibratiile generate de zecile de tiruri ce trec zilnic prin apropiere, dar si de poluarea de la gazele de esapament. Dumitrescu a afirmat ca Ministerul Transporturilor s-a opus unei asemenea initiative, intrucât in momentul de fata nu exista resurse financiare pentru punerea in practica a unui astfel de proiect.


Mai multa liniste


Autoritatile din Gorj sustin ca vor continua sa faca demersuri la Bucuresti pentru ca aceasta este dorinta calugarilor de la manastire. „Viata monahala ar fi mult mai linistita fara zgomotul masinilor care trec prin fata manastirii in fiecare zi. Este un loc special si trebuie ca oamenii de acolo sa aiba parte de linistea necesara unui astfel de spatiu. Este un proiect mai vechi pe care acum il reluam. In foarte multe tari a fost folosita o astfel de solutie pentru protejarea locasurilor de cult. Un tunel de câteva sute de metri nu ar fi o investitie chiar atât de greu de realizat. Nu este numai dorinta noastra, ci si a slujitorilor manastirii“, a declarat Constantin Dumitrescu, subprefectul de Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS