13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLideri ai minerilor olteni, urmariti penal

Lideri ai minerilor olteni, urmariti penal

Mai multe persoane implicate in acte de coruptie care au legatura cu Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO) au fost puse sub urmarire penala, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Este vorba de Ionel Mantog, secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, fost director al Directiei de resurse umane, legislatie, restructurare si privatizare din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), Ion Vulpe, fost director general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, si Marin Condescu, presedintele Uniunii Federatiilor Sindicatelor Miniere Oltenia si al Centralei Nationale Confederative a Sindicatelor Miniere din România.


Cele trei persoane au fost puse sub acuzare pentru savârsirea infractiunii asimilate infractiunilor de coruptie, si anume „folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, cu scopul de a obtine pentru sine ori pentru altul bani, bunuri ori alte foloase necuvenite“.


Conform DNA, in acelasi dosar a inceput urmarirea penala impotriva Elenei Vulpe si a Ecaterinei Luminita Mantog, sotiile a doi dintre invinuiti, pentru complicitate la savârsirea infractiunii asimilate infractiunilor de coruptie, prevazuta de art. 12, alin. b, din Legea nr. 78/2000.


Din probatoriul administrat pâna in prezent, s-a retinut ca, in perioada 2001-2002, Ionel Mantog, Ion Vulpe si Marin Condescu, profitând de functiile detinute si având cunostinta de planurile de productie si investitii ale CNLO, au cumparat la preturi modice, direct sau prin interpusi, case si terenuri situate in mai multe comune din judetul Gorj, de la persoane despre care stiau ca urmeaza sa fie stramutate din cauza lucrarilor miniere prevazute in planurile respective. In schimbul caselor care aveau sa fie demolate, au cerut sa le fie reconstruite vile de lux in municipiul Târgu Jiu, din fondurile CNLO. Urmarirea penala impotriva celor cinci invinuiti a inceput pe 23 martie, iar ieri tuturor li s-au adus la cunostinta invinuirile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU