10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurati la apa de la robinet

Furati la apa de la robinet

La Asociatia nr. 24 Brazda lui Novac, timp de doi ani, proprietarii apartamentelor scarii A a blocului U2 au platit lunar 18-19 metri cubi in plus fata de consumul propriu. Montarea apometrului inaintea unui racord care ducea apa la scara vecina a facut ca Regia de Apa sa incaseze bani din doua parti.


Problemele proprietarilor celor 19 apartamente de pe scara A a blocului U2 arondat Asociatiei de proprietari nr. 24 Brazda lui Novac nu au fost inca pe deplin solutionate. In urma cu trei saptamâni va prezentam cazul proprietarilor celor 19 apartamente care, pe lânga consumul de apa rece inregistrat de apometrele din fiecare apartament, aveau de platit lunar o diferenta de apa care ajungea si pâna la 18-19 metri cubi pentru fiecare apartament.


In urma nenumaratelor discutii care au aparut intre proprietari si asociatia de care apartin s-a descoperit ca din conducta de apa de la subsolul blocului mai pleaca, dupa apometru, o conducta care ar duce apa la o scara de bloc invecinata. „Dupa scandalul iscat au venit niste domni care au intrat in subsol. Când i-am intrebat cine sunt, au spus ca sunt de la Regia de Apa. Prima data au venit doi, Paceana si Munteanu, care au intrat in subsol, impreuna cu un domn inginer Floricel, care se uita la afisajul electronic al apometrului. Au luat apometrul si l-au mutat la scara vecina pentru a vedea daca acesta functioneaza corect. Peste câteva zile a venit alt inginer, Cojocaru, de la care am aflat ca in subsol sunt niste tevi care nu se stie unde duc si ca vor face verificari. Oricum, inginerul a afirmat ca acesta este un caz unic in Craiova“, a spus Angela Mihailescu, proprietara unui apartament de pe scara A.


Regia va avea un raspuns la sfârsitul saptamânii


In incercarea de a afla un raspuns din partea Regiei de Apa am aflat ca, desi au trecut deja trei saptamâni, abia acum a fost formata o comisie care sa se ocupe de solutionarea situatiei. „Luni s-a luat decizia intrunirii unei comisii care va merge pe teren in zilele urmatoare. In urma celor constatate vom avea un raspuns vineri“, a afirmat Steliana Badescu, purtatoarea de cuvânt a Regiei de Apa. De la inginerul Floricel, angajatul regiei care fusese la scara cu probleme, am aflat ca apometrele au fost montate acolo unde a fost loc, ca despre cartile tehnice ale blocurilor nu se stie nimic si ca era de datoria asociatiei sa anunte anomalia privind consumul foarte ridicat de apa. „Apometrul a fost montat acolo unde s-a putut. Nu aveam de unde sa stim ca dupa locul montarii lui mai exista un racord. Au mai fost altfel de cazuri, dar asociatiile au observat ca apar consumuri prea mari si au venit sa ne anunte“, a precizat Floricel.


Asociatia a instiintat regia


Administratoarea Asociatiei de proprietari nr. 24 din Brazda a spus ca a anuntat regia despre consumurile ridicate pe care le inregistreaza apometrul scarii A a blocului U2. „Nu vreau sa acuz pe nimeni, nu stiu a cui este vina, dar eu am facut adrese catre Regia de Apa in care am cerut verificarea instalatiilor, date fiind consumurile de apa foarte ridicate. M-am adresat regiei in doua rânduri, cu adresele 903 din 6 mai 2004, la putin dupa montarea apometrului, si 675 din 1 martie 2005“, a precizat Cristina Radu, administratoarea Asociatiei de proprietari nr. 24 Brazda. Aceasta spune ca au mai fost facute verificari in subsolul blocului, dar ca initial nu s-a descoperit nimic. „Anul trecut am coborât in subsol impreuna cu seful scarii, dar nu am putut vedea toata instalatia pentru ca la subsol exista niste boxe, incaperi care au fost inchise de proprietari si folosite pe post de magazii. Teava principala este dreapta, dar intr-una din boxe exista un by-pass, o teava care pleaca spre scara cealalta“, a mai spus administratoarea.


Racordul va fi taiat


Administratoarea a mai declarat ca, in urma discutiei cu reprezentantii regiei, acestia i-au spus ca acel racord va fi taiat si ca pâna atunci consumul scarii B este scazut din consumul scarii A, iar proprietarii vor plati ceea ce consuma. „Am vorbit cu cei de la regie, am facut un punctaj cu consumul facturat in plus. In urma calculelor, din 2004 si pâna acum au fost facturati 4.216 metri cubi de apa rece in plus. Inca nu am un raspuns oficial din partea regiei, dar voi mai astepta câteva zile. In caz contrar, luam in considerare si actionarea in judecata. Oricum, eu am inceput deja, de la 1 ianuarie, sa scad oamenilor câte cinci metri cubi lunar. Probabil ca nu vor mai plati apa rece pentru mai bine de doi ani de acum inainte“, a completat administratoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS