24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgentul Defta, chestionat cum si-a ridicat palat

Agentul Defta, chestionat cum si-a ridicat palat

Candidatul la distinctia de „Politistul anului“ va trebui sa justifice cu ce bani si-a facut vila din Dabuleni.


Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj a dispus efectuarea unor cercetari cu privire la modul in care Marin Defta, seful Postului de Politie Ostroveni, si-a construit imensa vila de la Dabuleni. Oficial, ancheta in cazul lui Defta imbraca doar forma unor „verificari“. „Aceasta problema care a aparut cu privire la seful de post din Ostroveni trebuie sa o cunoastem si sa o clarificam intr-un fel. De aceea facem o documentare, o serie de verificari, sa stabilim cum si cu ce si-a construit agentul Defta vila respectiva, care, e adevarat, este destul de mare. Daca se vor gasi indicii ca banii folositi in acest scop provin din venituri ilicite sau dobândite in conditii ilegale, vom sesiza Comisia pentru Controlul Averilor din cadrul Curtii de Apel Craiova. Pentru asta insa, trebuie sa avem un minimum de date cu privire la dobândirea veniturilor“, a declarat comisarul Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj.


„Sa vedem ce explicatie ne da“


Agentul Defta va trebui sa dea si el un „extemporal“, pentru a le explica sefilor cu ce bani si-a ridicat casoiul care, potrivit localnicilor, ar avea aproximativ 1.000 mp de suprafata locuibila, luând in calcul parterul, etajul si podul pretabil la mansardare. „Trebuie sa o lamurim si cu el, sa vedem ce explicatie ne da in aceasta privinta, care este punctul lui de vedere“, a mentionat comisarul Badea.


Neoficial, ancheta care se desfasoara in cazul vilei lui Defta, candidatul la titlul de „Politistul anului 2005“, a inceput cu mare discretie. Mai multi politisti care il stiu bine pe seful de post de la Ostroveni – ofiteri si agenti, câtiva din zona Bechetului, inclusiv fosti subalterni ai acestuia – au fost chestionati ieri de persoane din conducerea IPJ Dolj cu privire la comportamentul si indeletnicirile agentului-sef principal Marin Defta, inclusiv cu privire la veniturile acestuia din activitati agricole.


Rezultatul verificarilor urmeaza sa fie facut public de IPJ Dolj chiar in cursul acestei saptamâni, când se va lamuri daca Defta isi poate sau nu justifica mijloacele financiare cu care si-a ridicat vila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS