10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeneratia ultimelor tendinte

Generatia ultimelor tendinte

Fie din dorinta de a iesi in evidenta, fie pentru ca simt nevoia de a se integra in anumite grupuri, liceenele craiovene (si nu numai) acorda o importanta deosebita vestimentatiei. Motiv pentru care adolescentele sunt primele care adopta noile tendinte in moda lansate de stilisti.


Prin toate liceele craiovene moda se face dupa cum dicteaza ultimele tendinte ale marilor designeri. Noutatile vestimentare sunt imediat acceptate de tinerele dornice de afirmare in grupul de prieteni din care fac parte. Care este criteriul dupa care se ghideaza adolescentele când isi cumpara haine? Ei bine, raspunsul este cât se poate de simplu: comoditatea.


„La scoala prefer sa ma imbrac cât mai comod. De obicei stau cam zece minute pâna sa decid ce voi purta in ziua respectiva la scoala“, a spus Raluca, eleva in clasa a zecea la Colegiul National „Elena Cuza“. O tinuta perfecta ar trebui sa-i acorde posesoarei pe lânga eticheta de „in pas cu moda“ si lejeritate.


Originala, la fel ca si celelalte


Fiind prin natura lor mai preocupate de felul cum arata, fetele sunt mult mai deschise la tot ce este nou. De la pantofii in nuante aurii cu tocuri cui sau cizmele cu blanita pâna la pantalonii pescaresti cu multe buzunare si posete minuscule in nuante multicolore, liceenele au acceptat toate tendintele. Indiferent daca respectivele articole vestimentare le avantajau sau nu, acestea accepta orice numai sa fie in pas cu moda. Pentru multe adolescente scoala a devenit in primul rând un podium pe care isi etaleaza ultimele achizitii, iar invatatura a trecut pe locul doi. La ora actuala, o discutie despre „ce teme am avut de pregatit pentru astazi“ este chiar desueta, mult mai „cool“ ar fi o dezbatere despre cum se imbraca Jennifer Lopez sau Britney Spears.


S-a ajuns chiar la un paradox. Desi nu sunt de acord cu introducerea uniformelor in scoli, majoritatea tinerelor se imbraca la unison. „Mie si prietenelor mele ne place sa purtam ce este mai nou. Normal ca te pufneste râsul când le vezi pe unele imbracate cu pantaloni care se purtau acum doi ani“, a precizat Cristiana, eleva in clasa a X-a la Colegiul National „Fratii Buzesti“.


Majoritatea sunt preocupate doar de noii pantofi cu bot rotund, de noile camasi din colectia de primavara si de ultimele modele de fuste aparute la cel mai nou magazin de firma din oras. Nici produsele cosmetice de infrumusetare nu sunt neglijate.


Machiajul te salveaza


Chiar daca sunt la o vârsta când ar putea miza mai mult pe naturalete, multe liceene ajung uneori sa exagereze cu machiajul. Fond de ten, pudra in obraji, ruj strident si ochi fardati in culori sidefate, toate acestea ar fi potrivite unui machiaj de petrecere, nicidecum unei tinere care merge la cursuri.


„Stiu ca unii profesori au idei mai invechite si nu sunt de acord sa venim machiate la scoala. Dar dupa o noapte in club mi s-ar parea culmea sa apar la scoala cu cearcane, când un machiaj m-ar putea salva“, a afirmat Loredana, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National „Carol I“. Bineinteles ca exista si exceptii de la regula! Nu toate liceenele se dau in vânt dupa haine si machiaj.


„Sunt in clasa a XII-a si nu mai am timp de pierdut cu machiajul. Pentru ca am cursuri de dimineata, imi aleg de cu seara hainele in care ma imbrac si nu ma mai machiez. Acum ma preocupa bacalaureatul si ce va urma. Ah, când eram a noua sau a zecea aveam alte idei, acum m-am maturizat“, a afirmat Oana, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National „Elena Cuza“. Daca se va naste o noua generatie de designeri vestimentari direct de pe bancile scolii sau ca este doar o problema de vârsta, doar timpul poate decide. Pâna atunci este o adevarata desfatare, mai ales pentru barbati, sa-si clateasca ochii in preajma liceelor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU