16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFara farmacie in Spitalul de Urgenta Craiova

Fara farmacie in Spitalul de Urgenta Craiova

Consilierii judeteni au hotarât joi sa amâne discutarea a doua puncte importante de pe ordinea de zi a sedintei, legate de amenajarile din interiorul Spitalului de Urgenta Craiova. Primul, care viza extinderea Centrului de Cardiologie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova, a fost retras pâna la urmatoarea sedinta a consiliului pentru ca alesii au solicitat lamuriri suplimentare din partea sefului centrului, Dominic Ionescu, legate de limita spatiului pe care urmeaza sa-l primeasca unitatea.


Alt punct pentru care spiritele in rândul consilierilor doljeni s-au incins a fost amenajarea in holul central al Spitalului de Urgenta Craiova a unei farmacii cu circuit inchis si a unui punct de alimentatie publica.


Cu toate ca directorul interimar al spitalului, consilierul judetean Cristina Calangiu, a incercat sa argumenteze amenajarea celor doua puncte si a insistat ca alesii sa voteze macar pentru farmacie, colegii acesteia au ramas neinduplecati si chiar au acuzat-o ca incurajeaza bolnavii sa se aprovizioneze de la farmacia nou-infiintata si nu din depozitul spitalului. „Eu nu incurajez o asemenea practica. Farmacia se adreseaza in mod direct ambulatoriului si nu cred ca acesta este un mod de a privi problema. Acest lucru scurteaza foarte multe drumuri si e vorba si de modernizarea holului central al spitalului“, a declarat Cristina Calangiu.


Cel mai vehement in sustinerea amânarii punctului a fost proaspatul coleg de Alianta, Stelian Voinea, care a sustinut ca infiintarea unei farmacii in spital reprezinta cea mai mare afacere pe care o poate face cineva, iar consilierii ar trebui sa regândeasca strategia de preturi pentru inchirierea spatiului din spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS