10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanadienii, potentiali investitori in Oltenia

Canadienii, potentiali investitori in Oltenia

Pentru ca Oltenia sa beneficieze de investitii canadiene, afacerile de succes rezultate in urma colaborarilor cu firme din Canada vor fi promovate intens, ca si interesul oamenilor de afaceri din Craiova de a avea un partener din acea parte a lumii. „Am venit in Craiova pentru a intâlni oameni de afaceri olteni si a vedea oportunitatile de cooperare din zona. Dupa noi, cele mai interesante sunt investitiile reciproce. Sustinem comertul, dar cele mai importante sunt firmele care vin in România pentru a investi“, a declarat David McGregor, consilierul comercial al Ambasadei Canadei la Bucuresti, la o intâlnire cu reprezentantii firmelor interesate de o potentiala colaborare cu Canada. Intâlnirea, desfasurata cu ocazia „Zilelor Canadei in Oltenia“, a fost organizata de Camera de Comert si Industrie (CCI) Oltenia, si a avut drept tema perspectivele de intensificare a schimburilor comerciale pe domenii de interes reciproc intre firmele canadiene si cele din judetul Dolj. Unul dintre domeniile in care canadienii ar putea investi este cel al pieselor auto. „Canada este numarul unu in domeniul pieselor auto, in acest moment 2.000-3.000 de companii fiind implicate in acest sector. Daca vin in România, ar trebui sa vina in acest sector“, a adaugat McGregor.


Din 1993 si pâna in acest an, in Dolj, canadienii au infiintat 14 firme, cu un capital social de aproximativ 140.000 de dolari. Firma cu cel mai mare capital social (peste 60.000 de dolari) a fost infiintata in 1999. De atunci, au fost inregistrate numai companii din Canada cu un capital social de maximum 120 de dolari.


La intâlnirea româno-canadiana de ieri au mai fost prezenti Dumitru Stoian, presedintele Camerei de Comert si Industrie România-Canada, Valeriu Costea, Expert Dezvoltare Afaceri, si reprezentanti ai CCI Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS