11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuspiciune de gripa aviara la Ianca

Suspiciune de gripa aviara la Ianca

Virusul gripei aviare se apropie de judetul Olt. Dupa ce la inceputul saptamânii a fost depistat un focar in comuna Cetate din judetul Dolj, specialistii Directiei Sanitar-Veterinare Olt au anuntat ieri un posibil caz de gripa aviara in judetul Olt.


Nicolae Iovancea, un batrân din Ianca, a sesizat medicul veterinar concesionar din comuna ca una dintre gâstele lui este bolnava. Batrânul a spus ca pasarea nu se mai poate ridica si are spume la cioc. Iovancea a sacrificat gâsca si a dus organele la analiza. Testele rapide, efectuate de doctorita Verginica Marin, au fost pozitive, asa ca a fost alertata imediat Directia Sanitar-Veterinara Olt.


Pentru ca exista suspiciunea de gripa aviara, probe din gâsca bolnava, dar si de la restul pasarilor din gospodaria lui Nicolae Iovancea au fost trimise la Laboratorul de Referinta de la Bucuresti.


Desi a fost alertat de posibila existenta a unui focar de gripa aviara, Comandamentul Antiepizootic Judetean, condus de subprefectul Gigel Stirbu, a decis ca echipele de interventie sa ramâna la Corabia, urmând sa actioneze rapid in cazul in care rezultatele analizelor de la Bucuresti ar confirma existenta virusului H5N1 la Ianca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS