21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMama in clasa a VIII-a

Mama in clasa a VIII-a

Aurelia S., eleva in clasa a VIII-a la Scoala Generala din Corobai, comuna Dragotesti, Gorj, a nascut o fetita la sfârsitul saptamânii trecute.


O fetita de 14 ani, din comuna gorjeana Dragotesti, a devenit mama. Aurelia S. este eleva in clasa a VIII-a, iar la sfârsitul saptamânii trecute a fost internata la Sectia Neonatologie a Spitalului Judetean din Târgu Jiu. Potrivit medicilor, nasterea s-a produs la termen, iar tânara mama s-a comportat normal, dând viata unei fetite sanatoase. Aceasta va purta numele Gabriela si va fi mosita de Maricica Mota, presedinta Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati si sefa Organizatiei de Femei a PD Gorj. Cazul Aureliei S. a facut inconjurul satelor comunei Dragotesti si toata lumea vorbeste de fetita care a nascut o fetita. Eleva invata la Scoala Generala din Corobai si, in mod fericit, nu a fost nevoita sa renunte la ore, pentru a merge la spital, sa nasca, intrucât a intrat in vacanta. Daca majoritatea cadrelor didactice si directoarea Marcela Catalina o sustin pe eleva si au fost mereu un sprijin moral, cel care a dorit chiar excluderea Aureliei din scoala a fost preotul Constantin Gosa, caruia i-a fost greu sa accepte cele intâmplate. Fata este insa una dintre cele mai bune eleve din clasa.


S-a intâmplat pe câmp


Cu toate ca a simtit ca ii fuge pamântul de sub picioare când a auzit ca fetita ei a ramas gravida, Iuliana, mama tinerei, a declarat ca va fi cea care va avea grija de fetita. Femeia este nemultumita ca acela care trebuia sa fie alaturi de eleva a fost si cel care a aruncat primul cu piatra. Este vorba de preotul din sat, Constantin Gosa. Colegii Aureliei si chiar eleva declara ca la dirigentie nu li s-a spus niciodata nimic despre viata sexuala. Fata povesteste ca a ramas insarcinata vara trecuta, pe un câmp de la marginea satului: „Foarte târziu mi-am dat seama ce s-a intâmplat. Baiatul a venit sa ma intrebe de verisoara mea si incet-incet a inceput sa imi placa de el. Si asa cum sunt toti baietii, mint fetele, m-a facut sa-l cred… La dirigentie, doamna diriginta ne punea sa facem referate despre diferite teme, dar nu legate de asta“, a declarat fetita, care a refuzat sa spuna numele tatalui. Satenii din Corobai povestesc ca tatal ar putea fi un elev de 17 ani, din Matasari.


Statistica


Conform datelor facute publice de Directia de Sanatate Publica Gorj, in anul 2004 s-au inregistrat trei cazuri de graviditate la fetite sub 15 ani. Anul trecut, la nivelul DSP Gorj au fost raportate opt asemenea cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII