13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegistii gorjeni l-au gasit sanatos pe Mischie

Legistii gorjeni l-au gasit sanatos pe Mischie

Medicii din cadrul Serviciului de Medicina Legala Gorj l-au gasit sanatos pe Nicolae Mischie, cu toate ca nu i-au examinat nici macar un fir de par, legistii consultând doar acte medicale.


Medicii legisti din cadrul Serviciului de Medicina Legala (SML) Gorj au ajuns la concluzia ca Nicolae Mischie este sanatos, iar anchetatorii pot sa ii ia declaratii. Potrivit prim-procurorului Gheorghe Emil Mota, legistii au dat acest verdict consultând doar actele medicale depuse la dosarul aflat la Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj. Astfel, fara sa il deranjeze macar cu un telefon pe fostul baron de Gorj, medicii SML au stabilit ca lui Mischie pot sa-i fie luate declaratii, fara sa-i fie afectata grav starea de sanatate. De amintit ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a depus la dosarele in care este cercetat mai multe acte medicale, din care rezulta ca este grav bolnav, si o cerere prin care solicita suspendarea, din acest motiv, a urmaririi penale. Nicolae Mischie solicita procurorilor un repaus de 90 de zile, iar ca dovada a starii sale de sanatate precare a folosit, printre altele, acte medicale emise, semnate si parafate de SML Gorj.


Va fi audiat


Zilele trecute, aceeasi institutie, in baza actelor medicale existente la dosar si fara sa il examineze pe Nicolae Mischie, a emis concluzia ca acesta din urma este apt sa stea de vorba cu organele de ancheta. „Nu stim cum au ajuns la concluzia aceasta, dar s-au speriat probabil de amenda de 10.000.000 de lei vechi pe care riscau sa o primeasca. Important este ca ancheta a fost deblocata si noi putem acum sa trecem la luarea de declaratii. Nicolae Mischie va fi audiat in cursul acestei saptamâni si speram sa solutionam o data cele doua dosare care il vizeaza si care au mai ramas la Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj“, a declarat Gheorghe Emil Mota, seful Parchetului Judetean Gorj.


La SML bate vântul


Ex-presedintele Consiliului Judetean Gorj este urmarit penal in dosarul „SMANIC“, in care sunt verificate afacerile firmei sale – SC SMANIC SRL Matasari care detinea un certificat de investitor intr-o zona defavorizata, emis de ADRSV Oltenia. Beneficiind de actul respectiv, Mischie a adus in tara doua masini, fara a plati taxe vamale, in conditiile in care societatea sa era inactiva. Alt dosar de urmarire penala pe numele lui Mischie ancheteaza modul in care au fost pietruite, cu fonduri publice de la consiliul judetean, mai multe drumuri din judet. Prejudiciul depaseste in cele doua dosare suma de sapte miliarde de lei. Nicolae Mischie ar fi trebuit sa returneze pâna in prezent taxele vamale neplatite, care depasesc suma de 200.000.000 de lei vechi. Contactata telefonic, conducerea SML Gorj a refuzat sa prezinte un punct de vedere, angajatii institutiei declarând ca sefa, Claudia Beldean, este plecata de la serviciu, desi abia s-a intors din concediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS