24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRujeola a bagat un bebelus in spital

Rujeola a bagat un bebelus in spital

Un bebelus de noua luni si jumatate cu malformatii congenitale se zbate intre viata si moarte, dupa ce a luat rujeola in timp ce era internat intr-un spital din Bucuresti.


Alexandra Madalina Dadoi, de noua luni si jumatate, din Slatina, a fost transferata marti seara, in jurul orei 22.00, de la Spitalul Judetean din Slatina, la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova. Diagnosticul la internare in spitalul craiovean a fost de „rujeola (forma severa), insuficienta cardio-respiratorie acuta, pneumopatie acuta, hidrocefalie interna si externa severa, retard psihomotor sever, convulsii tonico-cronice generalizate in antecedente, encefalopatie cronica, anemie secundara“.


Previziunile medicilor sunt destul de sumbre, existând sanse foarte mici ca bebelusul sa supravietuiasca. „Chiar daca nu ar fi facut rujeola, acest copil sufera de grave malformatii congenitale si ar fi putut in orice clipa sa moara“, a spus dr. Bebe Martin, directorul adjunct al departamentului de medicina preventiva, din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj.


Copilul nu era vaccinat


Sugarul de la Slatina este cel de-al doilea caz grav de rujeola inregistrat in acest an la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova. Din declaratiile reprezentantilor DSP Dolj, Alexandra Dadoi nu era vaccinata impotriva rujeolei. Fetita a intrat in contact cu un caz de rujeola, pe 6 decembrie, in timp ce era internata in Clinica „Victor Gomoiu“ din Bucuresti. Sapte zile mai târziu, ea a fost trimisa acasa, cu recomandarea de a se adresa in caz de febra imediat Spitalului Slatina, Sectia boli infectioase. Dupa doua zile, fetita a fost internata de urgenta in aceasta unitate cu simptome de rujeola: febra, catar ocular si nazal. „In baza simptomelor a fost stabilit diagnosticul clinic de rujeola si s-a raportat cazul la Directia de Sanatate Publica a judetului Olt. In cursul zilei de 20.12.2005 starea generala a copilului s-a agravat, motiv pentru care s-a hotarât transferul intr-o clinica de boli infectioase. La cererea familiei, s-a ales Craiova“, a mentionat dr. Bebe Martin.


Directorul departamentului de medicina preventiva al DSP Dolj a mai spus ca bebelusul a fost izolat in conditii aseptice si s-a luat masura prelevarii de probe care sa fie trimise la Institutul „Cantacuzino“ din Bucuresti, pentru confirmarea diagnosticului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS