11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiron Cozma ar putea fi liber de Craciun

Miron Cozma ar putea fi liber de Craciun

Magistratii Judecatoriei Timisoara au decis ieri eliberarea conditionata a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, admitând propunerea facuta in acest sens de comisia de specialitate a Penitenciarului Timisoara. Decizia poate fi atacata cu recurs in trei zile, data pâna la care Miron Cozma va ramâne in arest.


Cu o zi in urma, membrii Comisiei de specialitate din Penitenciarul Timisoara au dat aviz favorabil cererii de eliberare conditionata formulata de aparatorii lui Cozma, opinie separata facând doar procurorul care a facut parte din aceasta. Transferat saptamâna trecuta de la Jilava la Timisoara, fostul lider a cerut eliberarea conditionata dupa ce instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis, la inceputul lunii decembrie, contopirea pedepselor pe care Cozma le-a primit pentru implicarea in doua mineriade.


Potrivit procedurii penale, comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate propune eliberarea conditionata tinând seama de fractiunea din pedeapsa efectiv executata si de partea din durata pedepsei care este considerata executata pe baza muncii prestate, de conduita persoanei condamnate si de eforturile acesteia pentru reintegrarea sociala, de antecedentele sale penale, precum si de posibilitatile de reintegrare a persoanei condamnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU