13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii chiulangii, saltati de politisti din bodegi

Elevii chiulangii, saltati de politisti din bodegi

Mai multi elevi din Râmnicu Vâlcea au fost ridicati ieri de politistii de proximitate din interneturi si baruri. Desi trebuia sa fie la ore, acestia se relaxau la un pahar de bere ori la o partida de biliard. Drept rasplata, „invataceii“ au primit avertismente si amenzi. Sanctionati au fost si barmanii, care vindeau alcool copiilor.


Politistii de proximitate din cadrul Politiei municipiului Râmnicu Vâlcea au organizat ieri o actiune pentru depistarea elevilor care frecventeaza barurile sau salile de internet in timpul cursurilor. La primele ore ale diminetii, numerosi adolescenti nu erau insa in clase, la ore, ci in bodegile din apropierea unitatilor de invatamânt. Agentii de proximitate au controlat aproape toate localurile din zona cartierului Ostroveni. Prima oprire a fost facuta la barul SC Crazy Horse SRL, unde politistii l-au gasit pe Mihai O., de 16 ani, elev in clasa a X-a la Liceul de Arte. Elevul, aflat in compania unui tânar, consuma bere, desi barmanii nu aveau voie sa il serveasca. Luati la intrebari de oamenii legii, barmanii s-au ferit sa discute cu acestia si sa-si dezvaluie identitatea, sustinând ca nu sunt angajati cu contract de munca. „Acum doua saptamâni am fost in acest local si le-am explicat ca nu au voie sa primeasca minori in bar si nici sa le vânda bauturi alcoolice. Asa ceva nu este posibil!“, a declarat agentul-sef Mihai Moldovanu, politist de proximitate responsabil de zona Ostroveni.


Razia politistilor a continuat in clubul de internet Hexagon, situat in incinta Casei Tineretului. Oamenii legii au ridicat mai multi elevi de 12-13 ani care absentau de la ore. Printre acestia s-au numarat si doi minori de la Centrul de Plasament nr. 13, care nu aveau bilet de voie. Majoritatea celorlalti elevi invatau in mare parte in clasa a VI-a, la Scoala Generala nr. 13. Surprinsi de actiunea agentilor, copiii au marturisit ca au plecat de la scoala fie pentru ca aveau practica, fie pentru ca aveau lucrari.


Conducerea Grupului Scolar „Ferdinand“ a „uitat“ de actiune


In salile de internet verificate au fost depistati si elevi de la Scoala Generala nr. 10, Scoala Generala nr. 9 si Liceul „Henri Coanda“. La actiunea agentilor de proximitate, sprijinita si de politistii comunitari, a fost invitata si conducerea Grupului Scolar „Ferdinand“. Desi directorul promisese ca va participa la razie, pentru a lua masuri impotriva chiulangiilor, acesta a uitat sa mai vina. Oamenii legii au gasit in baruri trei elevi de la aceasta unitate. Adolescentii fie jucau biliard, fie iesisera la o cafea.


In urma cu doua zile, politistii au identificat in restaurante 11 elevi care lipseau de la ore. Toti au primit avertismente sau amenzi. Parintii lor au fost invitati la sediul politiei sa dea socoteala pentru odrasle. Oamenii legii au in vedere si o intâlnire cu cadrele didactice, care ar trebui sa supravegheze mai atent elevii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS