5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrepturile de autor vor fi in sfârsit protejate

Drepturile de autor vor fi in sfârsit protejate

Conventia Organizatiilor de Media (COM) a decis in urma reuniunii cu tema „Copyright sau Copy/paste – Drepturile de autor in presa“, ce a avut loc in perioada 17-18 decembrie la Poiana Brasov, ca anul viitor se va implica in desfasurarea unei campanii de protejare a drepturilor de autor.


Cazurile flagrante de furt in presa vor fi mediatizate, iar jurnalistii „pagubiti“ vor primi sprijin juridic pentru actiunile in instanta. In plus, campania va consta in implicarea in dezbaterile parlamentare ale noului proiect de lege privind drepturile de autor si drepturile conexe si in editarea unui „Ghid juridic al drepturilor de autor pentru jurnalisti“.


Reprezentantii celor 41 de organizatii de media din toata tara, reunite COM, au mai stabilit, la reuniunea de la Poiana Brasov, si strategia COM pentru anul 2006, care include consolidarea procesului de autoreglare printr-o mai buna implementare a Codului Deontologic si a Statutului Jurnalistului, adoptate de Conventie, precum si colaborarea cu alte organizatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS