22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Hidroelectrica, cercetata penal

Conducerea Hidroelectrica, cercetata penal

Persoanele aflate la conducerea companiei Hidroelectrica sunt urmarite penal de procurorii anticoruptie, acuzate fiind de prejudicierea companiei cu doua milioane de euro prin achizitia de echipamente contrafacute, au informat ieri surse judiciare.


Potrivit acestora, procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) i-au acuzat pe Traian Oprea, director general al Hidroelectrica, George Asan, director adjunct al Directiei Marketing, si Ioan Trif, seful Serviciului Contracte, de abuz in serviciu contra intereselor publice.


Acestia si inca patru persoane fata de care s-a inceput urmarirea penala in acest caz sunt suspectate de procurorii anticoruptie ca, in perioada septembrie-decembrie 2004, ar fi avizat si aprobat achizitionarea de aparatura electrica de joasa tensiune contrafacuta. Produsele, care purtau marca Siemens, erau cumparate de la societatea ENOL Group, societate controlata de fostul sef al societatii Electrica, Lucian Boghiu (cercetat penal in dosarul Electrica Banat).


Un alt fapt pentru care sunt cercetati cei trei este legat de cumpararea, de la firma CFR SSVM Bucuresti, de aparatura Schneider contrafacuta, cu incalcarea reglementarilor privind achizitiile publice si normele aplicabile in materie de echipamente, afirma aceleasi surse. Hidroelectrica ar fi inregistrat un prejudiciu de aproape doua milioane de euro.


Ministrul Codrut Seres a declarat ca, in cazul in care anchetatorii vor putea proba vinovatia directorului general, acesta va fi suspendat din functie. „In paralel am cerut corpului de control al ministrului sa faca verificari, pentru ca directorii sustin ca au recuperat prejudiciul in cursul acestui an“, a precizat ministrul, adaugând ca directorii Hidroelectrica l-au informat ca au fost inselati in cumpararea acelor produse si ca, dupa ce au vazut dezvaluirile din presa, au remediat situatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS