16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal cu porci, baroase si mascati

Scandal cu porci, baroase si mascati

Zeci de jandarmi si politisti mascati au intervenit in forta pentru a aplana un conflict izbucnit la crescatoria de porci a familiei Mâta din comuna doljeana Dobresti.


Miercuri a avut loc un nou incident la ferma zootehnica din comuna doljeana Dobresti. Zeci de jandarmi si politisti mascati au descins aici pentru a aplana scandalul iscat intre oamenii lui Florin Mâta, proprietarul porcilor, si cei ai lui Miclescu, proprietarul complexului. Cearta a plecat de la faptul ca tatal lui Florin Mâta, Nicolae Mâta, ar fi fost lovit cu pumnul in fata de Nicolae Arthur Miclescu, fratele lui Vasile Miclescu. In acelasi timp, douazeci de persoane inarmate pâna in dinti au blocat accesul in incinta, amenintând ingrijitorii care ar fi avut intentia sa intre.


Ordonanta „luata“ la pumni


Dupa o serie de scandaluri si peripetii, Florin Mâta, proprietarul porcilor, a reusit sa intre in ferma in care are aproximativ doua sute de porci, ajutat insa de executorul judecatoresc si de jandarmi. In baza unei ordonante prezidentiale emisa luni de Judecatoria Craiova, acestuia i s-a permis sa merga sa-si ingrijeasca animalele. In hotarâre se prevede ca mai au acces in incinta inca noua persoane care se ocupa cu ingrijirea animalelor, fara vreo referire si la ceilalti proprietari.


Miercuri, Nicolae Mâta, tatal lui Florin Mâta, si ingrijitorii veniti sa hraneasca porcii au gasit lacatul pus pe poarta si peste douazeci de persoane care pazeau intrarea, pretinzând ca sunt imputernicite de Vasile Miclescu, proprietarul fermei, sa aiba grija de locatia respectiva. „Ei nu inteleg ca exista o ordonanta prin care mi s-a permis mie si altor noua persoane sa intram in ferma sa ingrijim animalele. Au pus lacatul pe poarta si l-au luat pe tatal meu la bataie si pe ingrijitori, spunându-le ca nu au ce sa caute aici. Sunt peste douazeci de persoane, inclusiv copii, care stau la poarta. Au asupra lor bâte, topoare, rangi, parca s-ar pregati de o adevarata lupta“, a spus Florin Mâta.


„Eu sunt proprietar 100%“


Ca sa poata intra din nou in ferma sa-si hraneasca animalele, Florin Mâta a apelat la fortele de ordine. Zeci de jandarmi si politisti au mers miercuri dupa-amiaza la ferma din Dobresti, pentru a restabili ordinea. „La sesizarea familiei Mâta, noi am intervenit pentru a restabili ordinea publica. Numarul mare de persoane turbulente aflate la ferma ne-a determinat sa actionam cu un numar mai mare de efective“, a declarat subcomisarul Mihai Stoian. La aparitia oamenilor legii, cele peste douazeci de persoane aflate in curtea fermei, in frunte cu Vasile Miclescu si Beatrice Raducan, au inceput sa faca galagie, refuzând sa paraseasca locul. „Când au vazut jandarmii si politistii, au inceput sa tipe si s-au impotrivit sa mearga de bunavoie la post. Beatrice Raducan a scos un cutit si a inceput sa ameninte ca se taie cu el, daca se atinge cineva de ea. Probabil a urmarit sa ne intimideze in acest fel“, a declarat agentul-sef adjunct Constantin Tanasoiu, seful Postului de Politie Dobresti. La rândul ei, femeia spune ca a fost agresata. „De ce sa ne dea afara? Eu sunt proprietatr 100%. Ce ne-au facut azi, aici, n-am vazut in viata mea. Stateam la masa si au venit cu mascatii peste noi“, a strigat Beatrice.


Arsenal ridicat de politie


La Postul de Politie din Dobresti audierile au durat pâna spre miezul noptii, 17 persoane implicate in scandal fiind bagate in dube si aduse sa dea declaratii. Toti sustineau insa ca nu au nici o vina. „Ei spun ca erau la un gratar, serbau o zi onomastica, dar din cele vazute de noi la fata locului, nu prea parea a fi un chef. Am gasit aici zeci de arme albe, pe care nu le-au folosit, dar se vede clar ca erau tinute cu un anumit scop. Acestea au fost ridicate si aduse la post. Sunt agresivi si ne-au injurat si scuipat si pe noi“, a spus seful Postului de Politie Dobresti. Vasile Miclescu este de cu totul alta parere. „Este un abuz al politiei. Noi sarbatoream o zi onomastica si au venit peste noi, ne-au pus catusele si ne-au dus la politie. Acest Florin Mâta a premeditat totul, incercând in mod succesiv sa ne creeze probleme. Ei spun ca noi am folosit bâte, baroase si alte arme albe, dar erau lânga zidul cladirii si se aflau acolo in scop lucrativ. Nu ne-am atins de porci, nu i-am pricinuit nici o paguba, am spus si in fata politistilor ca eu ma supun legii“, a spus Vasile Miclescu.


Audierile au durat pâna noaptea târziu, iar un echipaj al Jandarmeriei si altul al Departamentului Politiei de Interventie Rapida au ramas in fata fermei pentru a preintâmpina reizbucnirea conflictului. In cele din urma, politia a intocmit actele premergatoare dosarului penal impotriva lui Florian Miclescu, pentru savârsirea infractiunii de lovire, si impotriva lui Beatrice Raducan, pentru port ilegal de arme albe. Conflictul insa nu pare sa se sfârseasca aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS