10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru frati au primit taina botezului

Patru frati au primit taina botezului

Gheorghe (opt luni), Alexandru (un an si opt luni), Isabela (patru ani) si Iulian (sase ani), patru frati din Târgu Jiu, au fost botezati de preotii Bisericii cu hramul „Inaltarea Domnului“, nasi de botez fiind membrii Fundatiei Umanitare „Vasiliada“, care functioneaza pe lânga Mitropolia Olteniei.


Patru micuti de etnie roma din cartierul târgujian Pandurasu au avut parte saptamâna aceasta de o mare bucurie. Copiii, care sunt frati, au primit din partea preotilor Bisericii cu hramul „Inaltarea Domnului“ taina sfântului botez, slujba fiind condusa de parintele protopop Vasile Vladoiu. Cele patru suflete au imbratisat cu lacrimi in ochi, speranta, dar si cu bucurie cadoul facut de Fundatia Umanitara „Vasiliada“, din cadrul Mitropoliei Olteniei. Insotiti de mama lor, Irina Ion, de 26 de ani, si de nasele de ocazie, toate membre active ale fundatiei umanitare, copiii au avut parte si de o asistenta emotionata sa fie prezenta la un astfel de eveniment. De altfel, inainte de a fi botezati, cei patru frati au fost „incurajati“ cu multe daruri, ca sa le mai treaca din teama fata de cazanul cu apa.


Traiesc de pe o zi pe alta


Din nefericire, de micuti nu se ingrijeste decât Irina Ion, femeia fiind parasita de concubin, care este si tatal copiilor. Acesta a renuntat in urma cu mai multe luni la familia sa, in favoarea unui trai mai linistit. Irina Ion nu a putut sa isi boteze copiii, fiind preocupata mai mult sa le asigure acestora imbracaminte si mâncare. In momentul de fata, tânara nu mai are nici un fel de venituri, intrucât alocatiile copiilor sunt incasate de tatal acestora. Fundatia „Vasiliada“ a ajutat-o pe femeie sa isi faca actele necesare pentru a beneficia de ajutor social din partea Primariei Târgu Jiu, insa, pâna când vor fi indeplinite toate formalitatile legale, Irina si cei patru copii ai sai traiesc din mila oamenilor.


Insarcinata din nou


Cu toate ca abia are ce sa le dea de mâncare copiilor, Irina Ion este din nou gravida, in luna a saptea. Nimeni nu stie cum o sa se descurce, iar conducerea Fundatiei Umanitare „Vasiliada“ incearca sa gaseasca o solutie, pentru a rezolva cazul familiei Ion. „Irina isi parasise copilul cel mic in maternitate la Craiova, pentru a veni la Târgu Jiu, sa aiba grija de ceilalti. Asa am ajuns noi la ea. Tine foarte mult la ei si nu vrea sa ii piarda sau sa ii paraseasca. Medicii de la Craiova ne-au solicitat sa o gasim pe mama copilului lasat in spital si am reusit. Acum totul este bine si speram ca va fi rezolvata si problema actelor, pentru a beneficia si de acel ajutor social“, a declarat Georgiana Brânzan, directoarea Fundatiei Umanitare „Vasiliada“.


Ajutoare cu alimente


Preotul Vasile Vladoiu, protopopul din Târgu Jiu, a declarat ca Protoeria Târgu Jiu a ajutat-o in mai multe rânduri cu alimente de prima necesitate pe Irina Ion si s-a ocupat impreuna cu Fundatia „Vasiliada“ si de cheltuielile legate de botezul copiilor. Protopopul Vladoiu a precizat ca la ultimul botez colectiv au fost botezati 16 copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS