10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControlorii refuza sa poarte veste reflectorizante

Controlorii refuza sa poarte veste reflectorizante

O parte dintre controlorii societatii de transport in comun din municipiul Târgu Jiu, TRANSLOC SA, sunt revoltati de masura luata de conducerea unitatii de a-i obliga sa poarte veste reflectorizante. Acestia sustin ca astfel nu mai pot sa isi indeplineasca planul de amenzi impus de conducerea societatii, de un milion de lei pe luna. Controlorii au refuzat sa semneze actul prin care luau la cunostinta de aceasta dispozitie si au trimis, in schimb, o informare cu motivele pentru care refuza sa poarte vestele. „Parca suntem vânzatori de ziare. Sunt inestetice aceste veste. Pe deasupra, calatorii ne vad si de la distanta si noi nu mai putem sa ne facem planul de amenzi, astfel incât nu ne vom lua salariul integral“, a spus unul dintre controlori.


Controlorii vor fi sanctionati daca nu se supun


Vasile Cailean, directorul SC TRANSLOC SA, a precizat ca salariatii care refuza sa poarte vestele vor fi sanctionati: „Controlorii se cred sefi. Daca refuza sa poarte aceste veste, vor fi sanctionati, conform Codului Muncii si Regulamentului de Ordine Interioara. Nu au plan de amenzi, ci plan de venituri. Nu este mare“.


Pe vestele reflectorizante este imprimata denumirea societatii. Vasile Cailean a spus ca introducerea acestor veste are doua scopuri: „Organele de control trebuie sa aiba o tinuta specifica si, in al doilea rând, masura urmareste reducerea numarului de calatori care circula fara bilet, având un scop preventiv. In toate orasele mari, controlorii au o imbracaminte specifica“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII