10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal si afaceri necurate cu terenuri

Scandal si afaceri necurate cu terenuri

Mai multi localnici din comuna Butoiesti, judetul Mehedinti, au luat cu asalt marti dimineata sediul primariei. Acestia o acuza pe secretara institutiei ca in decurs de zece ani le-a vândut pamânturile si a eliberat titluri de proprietate false. „Este o hoata, a dat pamânturile noastre altora, iar pe noi ne-a lasat fara locurile de case si fara pamânturile unde ne cultivam porumbul si grâul ca sa traim“, a strigat in fata primariei Victor Smarandescu. Secretara a fugit din timpul programului si nu a dorit sa dea o explicatie la acuzatiile care ii sunt adresate.


„Avem o problema foarte delicata si suntem pusi intr-o postura foarte proasta. Mai multi oameni o acuza, pe buna dreptate, pe secretara noastra din primarie care, impreuna cu fostul primar, a schimbat actele de proprietate, a dat terenuri fara nici un drept altor pesoane, iar cei care au acte au ramas fara terenuri de case.


Secretara Elena Popescu a fugit de la primarie si nu mai este in birou. Are program pâna la ora 16.00, dar nu a stat la serviciu“, a declarat Ion Bosoanca, viceprimarul comunei Butoiesti. Cei care au ramas fara terenuri mai acuza si un politist de la Postul de politie din Butoiesti ca ar fi pe mâna cu secretara si cu fostul primar.


„Mi-a pus pistolul la cap si m-a amenintat ca ma impusca. Nu mai stim ce sa facem, suntem mai rau ca detinutii. Secretara ne fura, iar politia ne impusca“, a spus Ion P. Sirbulescu, un localnic. Politistul acuzat de oameni respinge acuzatiile: „Nu i-am pus pistolul la cap, dar acesta avea in mâna un topor si a trebuit sa il sperii cumva, oricum nu il impuscam. Mai multe nu va declar. Avem ofiter de presa la IJP Mehedinti“. Secretara mai este acuzata de oameni ca ar face afaceri cu pamântul pe bani grei. „A venit secretara la mine si a spus ca imi vinde un hectar de pamânt cu 300 de milioane de lei, dar pretul este valabil doar o saptamâna. Dupa sapte zile, pretul va creste la 500 de milioane pentru acelasi pamânt. Dar daca a vazut ca nu ma prind sa cumpar pamântul, a venit in urma cu câteva zile si a spus ca daca ii dau ei 50 de milioane si fostului primar tot 50 de milioane imi va vinde terenul“, a declarat Constantin Gogose, satean.


Secretara a fost de negasit si oamenii au plecat spre casele lor la fel de nemultumiti precum au venit, dar cei pacaliti din Butoiesti o asteapta pe femeia care i-a tras in piept in fata instantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS