10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

„Tulburelul“ a iesit pe drum


A venit toamna si au fost culese si viile. Chiar daca a fost un an mai putin propice viticulturii, orice taran a produs o cantitate mai mare sau mai mica de vin. Insa, atunci cind incepe sa consume in exces vin, iar in locul creierului gindeste „tulburelul de ananas“, lucrurile se complica. Asa s-a intimplat si cu un Doru Victor, de 33 de ani, din comuna Burila Mare care, dupa ce a baut mai multe sticle cu vin, a plecat de acasa cu chef de scandal. Dupa mai bine de 30 de minute de cutreierat pe ulitele satului, timp in care nu a intilnit pe nimeni cu care sa se certe, a inceput sa sparga ferestrele caminului cultural, cu pietrele adunate de pe drum. Galagia produsa a atras insa atentia unei patrule care l-a retinut. Fata de cel in cauza s-au intocmit actele premergatoare sub aspectul savirsirii infractiunii de distrugere. (A.C.G.)


Morti in camere de hotel


Doua cadavre au fost gasite miercuri in doua hoteluri din Vilcea. Silvia N., de 54 de ani, din judetul Neamt, aflata la tratament in Baile Govora, a murit intr-una dintre camerele hotelului Palas din statiune. Echipa operativa care s-a deplasat la fata locului a constatat ca femeia nu avea urme de violenta pe corp, decesul fiind provocat probabil de un accident cerebral sau un infarct. In aceeasi zi, intr-una dintre camerele hotelului Horezu, a fost identificat cadavrul lui Nicolae R., de 53 de ani, din comuna Vaideeni. Corpul neinsufletit al barbatului a fost transportat la morga pentru a fi necropsiat. (A.B.)


Un copil de patru ani, accidentat grav de un Oltcit


Un copil de patru ani a fost accidentat miercuri seara pe strada Cicero, din Drobeta Turnu Severin. Copilul se juca nesupravegheat in fata blocului. La un moment dat, micutul a incercat sa treaca in fuga strada, prin spatele unui ciclomotor stationat. In acel moment, copilul a fost lovit de un autoturism Oltcit, condus de Gheorghe B., de 49 de ani, din Drobeta Turnu Severin. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin pentru internare. Soferul este cercetat in prezent pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. (A.C.G.)


Politistul gorjean prins cu mita nu are voie sa plece din tara


Politistul gorjean prins in urma cu trei zile ca lua mita nu are voie sa paraseasca tara. Janeta Cosmulescu, purtatoarea de cuvint a Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a spus ca impotriva agentului de politie din cadrul Serviciului de Circulatie Tirgu Jiu, Remus Dina, s-a eliberat o ordonanta cu obligatia de a nu parasi tara. Acesta a fost retinut de procurori luni, 31 octombrie, in urma organizarii unui flagrant chiar in sediul Politiei Tirgu Jiu. Politistul a fost prins in timp ce primea 200 de euro pentru rezolvarea dosarului unei persoane cercetate penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Dupa ce Remus Dina a stat 24 de ore in arestul politiei, procurorul Gheorghe Constantinescu a considerat ca aceasta poate fi cercetat in libertate, dar avind interdictie de a parasi tara. (A.I.)


Barbat gasit mort in padure


Politistii din comuna mehedinteana Bala au fost sesizati ca in padurea de la marginea satului Bratilovesti a fost descoperit cadavrul unei persoane, aflat in stare avansata de putrefactie. Echipa operativa care s-a deplasat la fata locului a gasit ramasitele pamintesti ale unui barbat, iar in buzunarele pantalonilor se aflau o carte de identitate, un cupon de pensie si o legitimatie de veteran de razboi, toate pe numele Sandu Vasile. Barbatul, de 86 de ani, fusese dat disparut din luna iunie 2005. Veteranul locuia singur in comuna Bala, sat Bratilovesti, acesta fiind vizitat din cind in cind de o nepoata, care a si anuntat disparitia unchiului ei. Asupra batrinului a fost gasita si suma de sapte milioane de lei vechi. Cadavrul a fost ridicat de oamenii legii in vederea efectuarii expertizei medico-legale. (A.C.G.)


Fatada primariei sta sa cada


Edilii craioveni sint nevoiti sa includa in bugetul din anul 2006 o suma de 23 de miliarde de lei, pentru refacerea fatadei imobilului care adaposteste primaria. In caz contrar, aceasta se va prabusi bucata cu bucata. Conform unui studiu de fezabilitate, reabilitarea ajunge la 57 de miliarde de lei. Din aceasta suma, 34 de miliarde de lei urmeaza sa fie suportati de Banca Mondiala, printr-un proiect de finantare realizat de Primaria Craiova, care a fost declarat eligibil. Lucrarile de reabilitare a cladirii ar urma sa se desfasoare pe o perioada de doi ani. Singura conditie impusa de Banca Mondiala a fost ca si Primaria Craiova sa contribuie la lucrari cu suma de 23 de miliarde de lei. Potrivit declaratiilor viceprimarului Sorin Iordache, nu se stie insa daca se vor gasi bani disponibili pentru acest obiectiv, desi cheltuiala a fost cuprinsa in bugetul pe 2006. Ultima renovare a sediului actual al primariei a fost facuta in anul 1986 si de atunci edilii care s-au perindat au facut doar ici, colo citeva reparatii. (R.M.)


Un artist fotograf gorjean va expune in Franta


Artistul gorjean Teodor Dadalau va prezenta o expozitie de fotografie, denumita „Oameni si locuri din tara lui Brâncusi“, in orasul francez Lucon, din provincia Vendee. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 18 noiembrie, fotografiile urmind sa fie expuse o luna. Cu acest prilej vor fi expuse 50 de imagini din Tirgu Jiu si din judetul Gorj, in principal cu operele lui Brâncusi – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Fara de Sfirsit. Numele lui Brâncusi este legat de orasul Lucon prin doua scrisori trimise unei familii din aceasta localitate, care l-a gazduit pe marele sculptor român. Expozitia realizata de Teodor Dadalau va fi prezentata anul viitor si in alte locatii din tara si strainatate, in cadrul unui program de manifestari prilejuite de implinirea a 600 de ani de atestare documentara a localitatii Tirgu Jiu. (A.I.)


Sculptura in memoria eroilor gorjeni


Primaria Tirgu Jiu va organiza un concurs de proiecte pentru realizarea unei sculpturi in memoria eroilor gorjeni care au murit in razboaie. Acest concurs este destinat numai artistilor plastici profesionisti, proiectele putind fi depuse pina pe 5 decembrie. Sculptura va fi amplasata in fata fostului sediu al CEC din Tirgu Jiu. Suma alocata de primarie pentru realizarea acestei lucrari se ridica la 500 de milioane de lei vechi. (A.I.)


Autorizatii pentru profesorii gorjeni care vor sa dea meditatii


Primaria Tirgu Jiu elibereaza autorizatii profesorilor care doresc sa ofere meditatii intr-un cadru legal. Potrivit conducerii primariei, pina in prezent nu s-a inregistrat decit o singura solicitare venita din partea unui cadru didactic. Prin eliberarea acestei autorizatii, profesorii vor activa la fel ca o persoana fizica autorizata, urmind sa plateasca taxele aferente la bugetul de stat. (A.I.)


Dosar penal pentru un ventilator


Doi tineri din Motru s-au ales cu dosar penal dupa ce au sustras un ventilator. Costica Mihai, de 24 de ani, si M.F., de 17 ani, sint anchetati pentru ca au furat de la SC UVA Motru un ventilator in valoare de 600 de lei noi. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, iar autorii furtului sint cercetati in stare de libertate. (E.M.)


Avocat cercetat pentru ucidere din culpa


Un avocat din cadrul Baroului Bucuresti este cercetat pentru ucidere din culpa dupa ce a dat cu masina peste un batrin. Marius Raducan, de 39 de ani, din municipiul Bucuresti, in timp ce conducea o Dacie pe DJ 675 B, in dreptul localitatii gorjene Albeni, intr-o curba deosebit de periculoasa, semnalizata corespunzator, l-a accidentat mortal pe numitul Ion Pojonicu, de 79 de ani. Batrinul era pensionar si locuia in comuna Bengesti-Ciocadia. Victima s-a angajat in traversarea drumului prin loc nepermis, fara sa se asigure. (E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS