16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHingherii sint agresati de iubitorii de maidanezi

Hingherii sint agresati de iubitorii de maidanezi

Unul dintre hingherii Serviciului de Ecarisaj, din cadrul Primariei Craiova, a ajuns la spital de doua ori, in luna octombrie, din cauza ca a fost agresat de iubitorii de maidanezi. Ghinionistul se numeste Constantin Buse si lucreaza ca hingher de aproximativ un an. In timpul scurt de cind isi face ucenicia in aceasta meserie, nu de putine ori a fost lovit cu pietre, insa pina in luna octombrie, nu a luat bataie niciodata. Prima oara cind a fost agresat de un cetatean se afla in zona Calea Bucuresti, linga Piata Centrala, chiar la inceputul lunii octombrie. Fusese trimis impreuna cu un coleg sa stringa citiva maidanezi care se aciuasera in cartier de citeva zile. Pus pe fapte mari si dotat cu toate cele necesare, barbatul a incercat sa incolteasca animalele pentru a le urca in masina. O clipa de neatentie si a si fost atacat cu o bita de unul dintre locatarii din zona. Citeva minute mai tirziu si-a dat seama ca avea buza sparta si o rana la cap. Constantin Buse si-a propus atunci ca a doua oara sa fie mai atent, dar a incheiat luna octombrie in acelasi fel cum o incepuse. Barbatul a cazut din nou victima violentei iubitorilor de maidanezi, in ultima zi din luna.


„Primisem mai multe sesizari din cartierul 1 Mai, zona blocurilor turn, pe strada 7 Noiembrie. Acolo erau maidanezi care ii deranjau pe locatari si am trimis un echipaj de hingheri pentru a prinde ciinii“, a precizat Sorin Ciobanu, directorul Serviciului de salubritate, care are in subordine si hingherii.


Ghinionul a facut ca in acea zi Buse sa fie „de garda“ la maidanezi. Incercind sa isi faca meseria cit mai bine, hingherul s-a pus pe treaba, insa unul dintre cetatenii din zona a decis sa se razbune.


„Presedintele Asociatiei de proprietari Stirbei Voda, caci despre el e vorba, a intrat in casa si s-a intors cu un obiect ascutit, cu care l-a alergat pe angajatul nostru, iar cind l-a prins i-a dat in cap. Speriat peste masura ca fusese din nou agresat, Buse a fost dus de urgenta la spital, unde a fost bandajat. Dupa ce si-a revenit a mers la Institutul de Medicina Legala, unde a reusit sa obtina un certificat medico-legal. Din fericire, putem spune ca acesta este cel mai grav caz cu care ne-am confruntat. De cele mai multe ori, nici unul dintre hingherii trimisi pe teren nu scapa fara sa fie injurat sau scuipat. Cei care au grija de maidanezi incearca prin orice mijloace sa ii determine pe angajatii serviciului sa nu isi faca treaba. Daca locatarii stau la etaj, mai nou, le arunca pungi de apa in cap. E o situatie dificila, dar de fiecare data trebuie sa o induram pentru a ne face treaba“, a precizat Ciobanu.


Dupa ce a scapat si de data asta cu viata, Constantin Buse intentioneaza sa il actioneze in judecata pe cel care i-a spart capul. In prezent, Buse se reface in concediu medical, iar cind va reveni la serviciu, sefii acestuia se vor gindi de doua ori inainte de a-l trimite pe teren. Pentru munca sa, Buse poate sa ceara consilierilor locali spor de periculozitate, asa cum lautarii au cerut si au obtinut spor pentru conditii grele de munca. Si asta in conditiile in care lor nu le-a spart nimeni capul pina acum!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS