17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerenurile revendicate de gorjeni, identificate din elicopter

Terenurile revendicate de gorjeni, identificate din elicopter

Terenurile revendicate de gorjeni pe noua lege sint identificate cu ajutorul fotogramelor, care se efectueaza din elicopter. Deasupra teritoriului judetului Gorj zboara elicoptere care efectueaza aceste fotografii care urmeaza sa fie apoi stocate intr-o baza de date pe format electronic. Prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat, a spus ca in acest fel vor fi identificate si terenurile care sint revendicate.


Marius Manescu, inginer-sef la Oficiul de Cadastru Gorj, a precizat ca acest proiect se deruleaza la nivel national si se va finaliza in primavara anului viitor: „Este un proiect la nivel national care se afla in derulare. Acest proiect este realizat de Ministerul Agriculturii impreuna cu Agentia Nationala de Cadastru. In prezent, retrocedarile se fac in baza planurilor amenajistice si a celor cadastrale“.


85.000 de hectare, revendicate de gorjeni


Potrivit conducerii Prefecturii Gorj, in prezent au fost depuse 21.695 de cereri de retrocedare, in baza noii legi, prin care se solicita o suprafata de aproape 13.000 de hectare de terenuri agricole si peste 71.000 de hectare de terenuri forestiere, suprafata totala revendicata fiind de aproape 85.000 de hectare. Cea mai mare suprafata revendicata este in Tirgu jiu, cu peste 2.000 de hectare de teren, iar in mediul rural, in comuna Slivilesti este revendicata o suprafata de aproape 700 de hectare. Cererile de retrocedare a terenurilor se pot depune pina la sfirsitul lunii noiembrie.


Prefectul Stefan Popescu Bejat a spus ca a trebuit sa anuleze ordinul emis de subprefect, de sistare a taierilor din padurile care urmeaza sa fie retrocedate, pentru ca nu era respectata legea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS