21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSarbatoare in piata din Petrosani

Sarbatoare in piata din Petrosani

Ziua Recoltei – o sarbatoare care nu s-a mai tinut in Valea Jiului in ultimii zece ani – revine astazi in forta cu produse specifice toamnei chiar in piata agroalimentara din Petrosani. Sarbatoarea a fost gindita cu mult timp in urma, dupa ce reprezentantii administratiei locale. „Am gindit totul ca un omagiu pentru cei care au reusit cu greu sa-si adune recoltele sau ce a mai ramas din ele, dupa atitea ploi si inundatii. Totul a fost pregatit in piata ca de sarbatoare si invitam cit mai multi oameni sa ne fie alaturi“, a spus Constantin Alexandrescu, administratorul pietei agroalimentare din Petrosani.


Cei din piata ne asigura ca muzica, berbecul la protap, micii, berea, mustul, zarzavaturile si fructele vor „completa“ imaginea de sarbatoare cu preturi acceptabile. „Nu ne-am gindit sa le impunem producatorilor preturile de azi, dar vrem sa mergem pe principiul ca macar azi sa vina cit mai multi producatori si sa se bucure de vinzari record cu acest prilej“, sustine Daniel Cocolan, reprezentant al pietei. „Ca sa sprijinim pe toata lumea, in aceasta vineri (astazi – n.r.), nimeni nu va plati taxa pentru taraba pe care o foloseste si, in acest fel, speram sa vina cit mai multi si sa vinda cit mai bine“, a spus si Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani.


Primarul a mai inclus in programul de sarbatoare si muzica fanfarei, care va fi completata de o formatie de muzica populara, dar si dansurile Ansamblului Folcloric „Paringul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS