16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFarmacistii au discutat cu CNAS noul contract-cadru

Farmacistii au discutat cu CNAS noul contract-cadru

Conducerea Colegiului Judetean al Farmacistilor (CJF) Vilcea a stabilit cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) noul contract-cadru care va fi incheiat pentru anul viitor.


In urma sedintelor care s-au tinut la Bucuresti privind serviciile pe care le asigura farmaciile in contract cu Casa, Samoil Vilcu, presedintele CJF Vilcea, a precizat ca au fost clarificate mai multe probleme. „Erau multe neintelegeri si interpretari, conform vechiului contract incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vilcea. In urma dezbaterilor am gasit o modalitate de a reglementa problemele tehnice existente. In urma discutiilor am cazut de acord in ceea ce priveste modificarile pe care le poate suferi fondul alocat pe parcursul anului.


Alta conditie pusa de CNAS a fost aceea ca asistentul medical care lucreaza in farmacie sa elibereze medicamente doar in prezenta farmacistului. De asemenea, am stabilit si conditiile in care va fi reziliat contractul, dar numai cu acordul ambelor parti, al farmacistilor si al Casei“, a declarat Samoil Vilcu. Presedintele CJF Vilcea spune ca exista neintelegeri si cu privire la normele din contract, dar acestea urmeaza sa fie discutate in perioada urmatoare, cind se va stabili si modul de repartizare a fondurilor. „Plafoanele vor fi acordate in modul urmator: 20% din valoarea contractului, in functie de numarul oamenilor care locuiesc in zona unde este amplasata farmacia, si restul de 80% din suma se acorda in functie de punctajul pe care il obtine unitatea farmaceutica. Bugetul se va stabili la inceputul anului viitor dupa ce vom discuta si aprobarea normelor“, a mentionat Samoil Vilcu, presedintele CJF Vilcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS