12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii au fost civilizati

Craiovenii au fost civilizati

Zilele Craiovei nu au mai transformat orasul intr-un maldar de gunoi. Daca in anii trecuti craiovenii au distrus tot spatiul verde si au presarat sute de pungi de seminte, hirtii, PET-uri si pahare din plastic prin tot orasul, anul acesta, cea mai multa mizerie s-a facut in Parcul „Nicolae Romanescu“ si la Velodrom. Dupa ce s-au stins ultimele acorduri ale chitarilor si oamenii au plecat spre casele lor, aici nu au ramas decit gunoaiele care au fost strinse in citeva ore de angajatii Serviciului Public de Salubritate (SPS). Sorin Ciobanu, directorul SPS, a declarat ca, spre deosebire de ceilalti ani, craiovenii au fost mai civilizati si nu au facut foarte multa mizerie, iar echipele speciale de la Salubritate au inceput curatenia imediat dupa terminarea concertelor.


„Daca in anii trecuti faceam curatenie in tot orasul, de la Prefectura pina in Calea Bucuresti, in acest an cel mai mult gunoi s-a strins din zonele unde au fost concerte. Din Craiovita am strins 30 de metri cubi de gunoi, iar din parc 60. Echipele speciale au lucrat trei-patru ore in fiecare noapte de week-end“, a precizat Sorin Ciobanu.


In plus, nici spatiile verzi nu au fost distruse de miile de oameni care au participat la manifestarile si concertele organizate de Zilele Craiovei. „Nu au rupt pomii, nu au calcat iarba, nu au distrus nimic. Au mai aruncat pe ici pe colo cite o hirtie, o punga de seminte sau un PET, iar in English Parc, gazonul a fost un pic afectat. Cred ca oamenii s-au obisnuit cu aceasta sarbatoare si au inteles ca ea este organizata pentru ei si orasul lor, pe care nu trebuie sa-l devasteze“, a declarat Viorel Nicolae, directorul tehnic al Regiei Autonome de Administrare al Domeniului Public si al Fondului Locativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU