11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi piperate pentru incalcarea normelor de salubritate

Amenzi piperate pentru incalcarea normelor de salubritate

Craiovenii care nu vor respecta normele de salubritate vor fi nevoiti ca din 2006 sa plateasca amenzi piperate. Cel care va aproba valoarea contraventiilor va fi Consiliul Local Craiova, in sedinta din luna octombrie, banii obtinuti in acest mod urmind sa fie varsati la bugetul local.


In acest fel, cetatenii se vor gindi de doua ori inainte sa arunce pe strada ambalajul unui pachet de tigari. Persoanele fizice care pina acum riscau o amenda de maximum un milion de lei vor avea ghinionul sa primeasca, in functie de gravitatea faptei, chiar sase milioane de lei.


O crestere substantiala va fi si pentru persoanele juridice care vor primi minimum zece milioane de lei pentru incalcarea normelor de salubritate, pina in acest an suma fiind de cinci milioane de lei. Nerespectarea sistemului de gestionare a deseurilor sau abandonarea gunoaielor pe spatiile verzi, pe locurile publice sau nepermise va atrage sanctiuni de maximum 20 de milioane de lei si pentru persoanele fizice independente.


De majorari ale cuantumului amenzilor nu vor scapa nici agentii economici, cetatenii si asociatiile de proprietari care au obligatia de a intretine cladirile si spatiile din jurul lor. In cazul in care consilierii locali isi vor da acceptul, amenzile vor inregistra o crestere substantiala. In cazul in care platformele de gunoi vor fi desfiintate abuziv, cei vinovati vor plati pina la 25 de milioane de lei. Aruncarea deseurilor menajere si nemenajere in locuri nepermise se va sanctiona cu aceeasi amenda, nivelul maxim in 2005 fiind de 300.000 de lei. Pentru distrugerea zonelor verzi amenda maxima va fi tot de 25 de milioane de lei.


Cel mai incintat de noile valori ale contraventiilor a fost Serviciul Public de Salubritate Craiova, care a continuat si in acest an sa stringa benevol gunoaiele aruncate pe domeniul public. In ciuda masurilor adoptate, exista in continuare puncte critice, in care resturile menajere sint depozitate. Prin majorarea amenzilor privind nerespectarea normelor de salubritate, conducerea serviciului spera ca macar spatiile verzi sa nu mai fie transformate in gropi de gunoaie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS