10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinul de la Sanatoriul Dobrita a fost inchis

Magazinul de la Sanatoriul Dobrita a fost inchis

Magazinul care functiona in incinta Sanatoriului TBC Dobrita, din judetul Gorj, a fost inchis de noua conducere a unitatii medicale. Spatiul comercial apartinea liderului Sindicatului Personalului TESA din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj, Ion Maruta, angajat in cadrul Serviciului de Resurse Umane al sanatoriului. Acesta a incheiat un contract de inchiriere a spatiului respectiv cu fosta conducere a unitatii sanitare. O ancheta jurnalistica a scos la iveala faptul ca bolnavii de tuberculoza puteau sa cumpere tigari de la magazinul lui Maruta. „Magazinul in care se vindeau de toate a fost inchis in urma unei intelegeri comune. Valoarea chiriei a fost stabilita in mod arbitrar“, a spus dr. Marian Olaru, noul director al Sanatoriului TBC.


Conducerea DSP Gorj a analizat contractul de inchiriere incheiat intre liderul de sindicat si sanatoriu. „Dosarul a fost cerut de DSP Gorj si verificat de specialistii institutiei. Contractul a fost facut beton, ca sa nu poata fi inchis decit cu acordul ambelor parti“, a declarat Aristica Morosanu, directorul DSP Gorj.


Alte doua magazine, apartinind unor asistenti medicali, functioneaza la poarta institutiei


La poarta sanatoriului, in care sint internati aproximativ 100 de bolnavi de tuberculoza, functioneaza alte doua magazine, care apartin unor asistenti medicali angajati ai aceleiasi unitati medicale. Potrivit conducerii sanatoriului, pentru oprirea comercializarii de bauturi alcoolice la unul dintre aceste magazine a fost nevoie de interventia fortelor de ordine. „Pentru ca nu am reusit sa oprim comercializarea de bauturi alcoolice la unul dintre magazine, am chemat Protectia Consumatorului, dar vinzatorii au fugit. Apoi am chemat mascatii, care au venit impreuna cu inspectorii de la Protectia Consumatorului. Magazinele nu sint in incinta sanatoriului si nu putem sa le inchidem“, a precizat dr. Marian Olaru.


Masina de aprovizionare a unitatii sanitare, folosita si ca maxi-taxi


Alt caz petrecut tot in cadrul Sanatoriului TBC Dobrita il vizeaza pe soferul unitatii sanitare, Florin Baloi. Acesta se ocupa de aprovizionarea spitalului, dar, in acelasi timp, efectua si servicii de maxi-taxi. Directorul DSP Gorj a declarat ca o societate de transport s-a plins de concurenta neloiala facuta de soferul sanatoriului: „Am primit o sesizare de la o firma de transport care reclama faptul ca o salvare le face concurenta. Autoutilitara venea in statii inaintea autobuzelor si le lua clientii. Am verificat si am constatat ca e vorba de soferul Sanatoriului de la Dobrita, care se ocupa de aprovizionare, dar mai lua si autostopisti. El are o masina tip TV, care inainte functiona ca ambulanta“. Potrivit conducerii Sanatoriului TBC, soferul Florin Baloi a fost sanctionat cu diminuarea salariului cu zece la suta pe o perioada de trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS