10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie traieste la limita subzistentei

O familie traieste la limita subzistentei

Conditiile in care traiesc cei trei membri ai familiei Bailesteanu din Perisor sint greu de descris. Stefan Bailesteanu are 46 de ani si locuieste intr-o asa-zisa casa cu sotia sa de 52 de ani, Maria Gheorghe, si cu fiul lor Viorel, de 14 ani. Cei doi sint impreuna de peste 20 de ani, s-au inteles mereu bine, dar, dupa cum spun vecinii, „banii nu s-au prins niciodata de ei“. Barbatul nu are nici un fel de pregatire, in schimb este un om foarte muncitor. Singurul venit al familiei este ajutorul social. „Avem si noi nevoie de o piine, de sare sau de o sticla de ulei ca nu avem mai nimic prin casa“, a spus femeia. Casa celor trei este asezata undeva la marginea comunei, nu este imprejmuita de vreun gard, dar este bine pazita de cinci, sase ciini. Cei doi impreuna cu baiatul stau intr-o singura incapere, iar acum un an s-au apucat de constructia alteia, dar din lipsa banilor nu au prea facut mare lucru. Stefan are un magar cu care cara mereu cite ceva pe la oamenii din sat. „Mai aduce si el o caruta de lemne la unul, ii mai duce altuia sacii la moara. Face si el bani pentru cite ceva de mincare, le mai dam si noi ca nu putem sa-i lasam sa moara de foame“, a povestit un vecin.


Boala…


Viorel, desi are 14 ani, arata ca un copil de zece ani. „Nu s-a dezvoltat din cauza ca nu a avut si nici nu prea are ca sa manince. Mai are niste surori mai mari si niste frati dati pe la casa de copii. Fetele sint maritate prin Olt si prin Vilcea. Nu se mai stie nimic de soarta lor, iar pe ceilalti i-a dat tot pentru ca nu aveau ce sa manince“, a mai spus vecinul familiei Bailesteanu. In urma cu un an si ceva, Maria a ramas fara vedere. „Framintam piine cind mi s-a pus ceata pe ochi. Am crezut ca-mi revin, dar treptat nu am mai vazut deloc. Nu stiu ce se intimpla ca nu m-am lovit, nu am mai avut probleme cu vederea…“, a povestit femeia.


Din cauza lipsurilor, Maria nu a putut ajunge la un medic. „Am auzit de cazuri in care oamenii s-au dus la Craiova si s-au operat, iar dupa aceea le-a revenit vederea, dar daca eu nu am bani, cu ce sa ma duc? As vrea sa muncesc pentru ca pot, dar nu am cum ca nu vad nimic“, a spus femeia cu ochii plini de lacrimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS