10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtile craiovenilor sint pline de ape

Curtile craiovenilor sint pline de ape

Urmarile ploilor din ultimul timp sint inca vizibile in Craiova. Oamenii care locuiesc pe strada Cernele mai scot apa din curti. Terenul din spatele caselor este inundat, in unele locuri nivelul apei fiind de 15 centimetri. Legumele din gradinile oamenilor au fost partial compromise, mobila – afectata, peretii camerelor sint umezi, nivelul apei in fintini este ridicat, iar tintarii sint nelipsiti.


Casele de la numerele 24, 26 si 28 de pe strada Cernele au fost inundate saptamina trecuta pentru a treia oara in acest an. Pe Aleea 1 Cernele, la numarul 4, la familia Ciolacu, apa este chiar la intrare. Problemele au inceput in luna iunie, o data cu potopul, si au revenit luna aceasta. „Cind e nor stau cu inima strinsa. Ne este frica de ploi“, a spus Livia Mitroi, o femeie a carei locuinta a fost inundata.


Cernele, o „strada-canal“


De fiecare data cind ploua, apa de pe strada Brestei se scurge in gospodariile de pe strada Cernele. Monica Iacob spune ca „de atunci, de cind s-au astupat canalele si s-a pus doar un burlan foarte mic de scurgere a apei, toata apa de pe Brestei vine in curti“. Desi casa in care locuieste ea este construita pe un teren mai ridicat, totusi este inundata.


Primarul Antonie Slomon a vizitat strada Cernele si a vazut in ce situatie se aflau oamenii. Potrivit Monicai Iacob, viceprimarul Gheorghe Nedelescu le-a spus cetatenilor ca nu sint bani pentru construirea de canale. Lucrarile de inlocuire a canalului de scurgere ar trebui efectuate pe o proprietate privata.


Monica Iacob a fost si la Directia de Sanatate Publica Dolj, iar reprezentantii acesteia au ridicat din umeri. Marti a mers la primarie, insa nu era program de audienta. Este insa hotarita sa mearga iarasi luni. Pina atunci, doarme impreuna cu un copil de noua ani intr-o casa cu peretii umezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU