13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrotuare neasfaltate in cartierul craiovean Rovine

Trotuare neasfaltate in cartierul craiovean Rovine

Locuitorii de pe strazile Dezrobirii si Traian Lalescu, din cartierul craiovean Rovine, asteapta, de mai bine de zece ani, ca trotuarele sa fie asfaltate si locurile de joaca reamenajate. Oamenii sint nemultumiti pentru ca, de cite ori ploua, trotuarele din fata blocurilor sint pline de noroi.


Trotuarele neasfaltate nu sint singura problema a locuitorilor din Rovine. Nici locurile de joaca nu sint amenajate, acestea aratind acum ca o gramada de fier vechi intr-o mare de namol, iar spatiile verzi sint inexistente.


Locuitorii au mers de nenumarate ori la mai-marii orasului sa se plinga, dar tot au primit aceleasi promisiuni ca si in campania electorala. Nimeni nu a facut insa nimic. „Pe nimeni nu intereseaza problema noastra. Cind erau in campanie electorala ne vizitau in fiecare zi si promiteau ca imediat dupa alegeri primul lucru care va fi facut va fi in sprijinul nostru. Noi i-am ales. Este adevarat, dar acum ei ce fac pentru noi… se fac ca nu au timp, invocind tot felul de probleme cind mergem in audienta sau spun ca trebuie sa asteptam si pina la urma vor veni si la noi. Am tot asteptat, dar uitati-va si dumneavoastra cum arata. E bataie de joc. Daca ar sta pe aici vreunul de la primarie sa fiti siguri ca asfaltul era pus si era si de cea mai buna calitate“, a spus indignata Elena Vancea, o femeie care merge in fiecare zi pe „trotuarul“ din bucati de asfalt si noroi. Maria, locatara a blocului 28, a spus ca nu are unde sa mearga cu copilul sa se joace: „ Trebuie sa ma duc in centru ca sa-l dau in leagan sau pe tobogan, pentru ca aici nu sint decit fiarele astea in care s-au lovit pina acum foarte multi copii“.


„E timpul sa ne mai ajute si pe noi“


Locatarii blocurilor H nu vor acum de la primarie decit materialele necesare pentru pavarea spatiului de joaca dintre blocuri. S-ar apuca chiar ei sa-l refaca pentru ca s-au saturat de atita mizerie. „Gasim oameni care sa munceasca sau il facem chiar noi. Ne-am gindit sa punem mina de la mina, sa cumparam citeva masini cu balast, dar e scump, si multi nu-si permit. Atit le mai cerem acum autoritatilor. Sa ne aduca materiale si sa ne dea acordul sa-l pavam. Edilii nu reactioneaza decit daca pui presa pe ei. Asa se mai trezesc si mai fac cite ceva. E timpul sa ne mai ajute si pe noi“, a spus Gheorghe Albastroiu, locatar al blocului H 36.


Autoritatile locale au declarat ca stiu despre problema spatiilor de joaca si a trotuarelor din cartierul Rovine. Unele locuri de joaca amenajate au fost vandalizate in doar citeva luni, iar cele care sint in paragina vor fi in curind reparate. De asemenea, in scurt timp trotuarele, atit cele din Rovine, cit si cele din oras, vor fi pavate. Locuitorilor de pe strazile Dezrobirii si Traian Lalescu nu le ramine decit sa astepte ca sutele de promisiuni sa se materializeze, iar trotuarele si locurile de joaca sa nu mai arate ca dupa batalia de la Rovine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU