8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaspundem cititorilor:

Raspundem cititorilor:

Nu aveti dreptul la pensie anticipata


Stefan Corneliu, de 61 de ani, din Craiova, a trimis la redactie o scrisoare in care ne roaga sa ne interesam la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj daca poate solicita iesirea la pensie anticipat. Barbatul are 13 ani de vechime de munca cu grupa a II-a si un stagiu de cotizare de 37 de ani, cinci luni si 17 zile.


GdS: Reprezentantii CJP Dolj au precizat ca solicitarea dumneavoastra nu poate fi solutionata. „Conform Legii nr. 19/2000, persoanele care beneficiaza deja de pensie de invaliditate nu pot solicita trecerea la pensie anticipata. Avem foarte multe sesizari cu aceeasi problema, pentru care, din pacate, chiar nu avem solutie“, a precizat Ileana Ciutan, directoare executiva in cadrul CJP Dolj.


Pensionarii pot solicita bilete de tratament pentru anul 2006 in decembrie


„Ma numesc Marcel Popescu si locuiesc in Craiova. Va rog sa-mi comunicati prin intermediul Gazetei de Sud conditiile si metodologia cerute de Casa de Pensii pentru a capata un bilet de tratament in statiuni balneare, pentru luna martie 2006“.


GdS: Reprezentantii CJP Dolj au precizat ca, pina in prezent, nu au primit metodologia pentru obtinerea biletelor de tratament pentru anul viitor. „De aceea, in cazul in care nu vom primi noi dispozitii, vom urma aceleasi metode ca si anul trecut pentru programarea si eliberarea biletelor de tratament pentru pensionari. In luna decembrie vom primi cererile de la pensionari, insotite neaparat de recomandare medicala, in care sa fie mentionat diagnosticul persoanei si statiunea balneara in care ar trebui sa urmeze tratament. In plus, dosarul trebuie sa contina si un cupon de pensie si o copie dupa cartea de identitate“, a spus Ileana Ciutan, directoare executiva in cadrul CJP Dolj. Reprezentantii CJP Dolj au precizat ca in cazul in care vor aparea modificari in metodologia de eliberare a biletelor de tratament, acestea vor fi publicate in Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS