18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Punct de vedere

In urma articolului „Apa de la robinet, infestata cu viermi“, publicat de dumneavoastra in data de 12.08.2005, ne vedem nevoiti sa ne spunem punctul de vedere pentru clarificarea situatiei, deoarece se pot crea confuzii printre cititorii ziarului in ceea ce priveste calitatea apei potabile furnizate de Regia Autonoma de Apa Craiova.


In urma sesizarii facute de dumneavoastra, pe 11 august s-au recoltat probe de apa de la vecinii din bloc ai doamnei Elena Dragu, si, pentru mai multa siguranta, pe 12 august s-au recoltat inca noua probe de apa de la vecinii de palier, de deasupra si de sub apartamentul doamnei, din blocurile vecine, precum si din punctul termic.


Probele de apa se incadreaza in parametrii de calitate, atit chimic, cit si bacteriologic, stabiliti de legea apei potabile. Mai mult, trebuie precizat ca blocul este contorizat, iar apometrul regiei montat la subsolul blocului este dotat cu filtru de retinere a eventualelor particule.


Asiguram abonatii nostri de faptul ca apa potabila furnizata municipiului Craiova respecta normele de potabilitate impuse de standardele in vigoare si ca analizele se efectueaza atit in laboratoarele proprii din statiile de captare si tratare, cit si la laboratorul central care recolteaza zilnic probe din reteaua de distributie dupa un program ce cuprinde toate cartierele orasului. Mentionam ca apa este monitorizata si de Directia de Sanatate Publica, ce efectueaza propriile analize, atit din statiile de captare si tratare, cit si din reteaua de distributie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS