15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitistii si severineanul s-au batut in parte

Politistii si severineanul s-au batut in parte

La aproape o saptamina de cind mehedinteanul Gicu Medragoniu a reclamat faptul ca a fost batut de cinci politisti, au fost luate primele masuri. Inspectoratul General al Politiei Române (IGPR) a anuntat intr-un comunicat ca dosarul penal cu privire la ofiterii Cosmin Copaci si Viorel Stancioiu, de la Politia Strehaia, precum si agentii Gheorghe Rosoga, Constantin Badescu si Petre Tudor, toti de la Postul de Politie Corcova, a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti. Alaturi de politistii cercetati pentru purtare abuziva, procurorii il ancheteaza si pe Gicu Medragoniu, cel care sustine ca a fost batut de oamenii legii.


Gicu Medragoniu, de 48 de ani, din Corcova, a ajuns, la sfirsitul saptaminii trecute, la spital cu diverse rani, despre care sustine ca i-au fost facute de politistii din comuna.


Barbatul a spus ca a avut un conflict cu o familie vecina, care l-a acuzat ca a taiat lemne din padurea care le apartine. Dupa scandal, Gicu Medragoniu a mers la postul de politie sa reclame incidentul, dar politistii erau la masa. „M-am ratoit la ei si am dat sa plec. Doi dintre ei s-au luat dupa mine si mi-au dat cu spray paralizant. Mi-au pus catusele si m-au pus jos. M-au batut ca pe un ciine cu pumnii si cu picioarele. Cind mi-au dat drumul eram plin de singe. Mi-au spus sa ma spal sa nu ma vada lumea“, a povestit barbatul. Gicu Medragoniu a recunoscut ca era baut in acea seara, dar sustine ca nu a provocat scandal.


In comunicatul IGPR se arata ca „victima“ nu este inocenta si ca, dupa ce a spus ca si-a batut vecinul, a inceput sa ii injure pe politisti si sa fie violent. „Din probele administrate a rezultat ca acesta le-a adresat ofiterilor si agentilor mentionati injurii si expresii jignitoare, agresindu-l pe agentul sef de politie Constantin Badescu.


Martorii identificati la fata locului au fost audiati si au confirmat ca politistii nu l-au agresat fizic pe Gicu Medragoniu, actiunile de imobilizare si conducere la sediul politiei fiind desfasurate cu respectarea legii si a procedurilor stabilite prin normele interne.


Simbata, dupa incident, politistii din Corcova au inceput urmarirea penala impotriva lui Gicu Medragoniu pentru sustragere de material lemnos si tainuire, dosarul fiind inaintat Judecatoriei Strehaia, cu propunerea de trimitere in judecata.


Totodata, oamenii legii au sesizat Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti cu privire la comiterea infractiunii de ultraj.


In comunicatul IGPR se arata ca, pentru elucidarea faptelor, s-a solicitat Serviciului de Medicina Legala Mehedinti sa se pronunte cu privire la provenienta leziunilor pe care le are Gicu Medragoniu.


Acest caz s-a petrecut la o saptamina dupa ce la Constanta, un barbat a fost batut de politisti, fiind si in prezent in coma. Totul a fost dat in vileag de un cameraman care a surprins pe pelicula scena terifianta. Politistii implicati au fost trecuti in rezerva, au primit interdictie de parasire a localitatii si vor fi cercetati pentru vatamare corporala grava. In cazul in care Viorel Gionea nu va supravietui, politistii vor fi cercetati pentru omor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS