10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de milioane pierdute la un schimb valutar

Zeci de milioane pierdute la un schimb valutar

R.C. din Craiova a pierdut la un schimb valutar 53 de milioane de lei. Fratele ei, care lucreaza in Anglia, i-a trimis zece mii de lire sterline pentru achizitionarea unei garsoniere. R.C. impreuna cu fiica ei au plecat cu gindul sa schimbe banii si, ca tot omul, sa vada unde ii pot schimba mai avantajos. Intentia initiala de a-i schimba la banca nu s-a concretizat pentru ca persoana care administra contul nu a acceptat sa schimbe o suma asa mare. Urmatorul pas a fost facut catre casele de schimb valutar din vecinatatea bancii, unde au si gasit una care afisa un schimb de 53.000 de lei la cumparare. „Am intrebat daca putem negocia cursul si, cu toate ca era afisat ca la sume mari se poate negocia, am fost refuzate. Am zis ca un curs mai bun nu o sa mai gasim si am plecat sa luam banii de la banca“. La intoarcere au avut parte de o surpriza: casa de schimb modificase cursul de cumparare la 52.000 de lei.


„Am refuzat sa schimbam la acest curs pentru ca garsoniera ce urma sa o cumparam costa aproape 530 de milioane de lei cu tot cu mobila, acte si drumuri“, a povestit R.C. La o casa de schimb valutar invecinata era afisat un curs de 53.000 de lei. „Nici nu am dat bine banii si buletinul ca fata mi-a zis: <<Mama, aici e cu comision!>> Am vrut sa nu mai facem schimbul, dar fata de acolo ne-a zis ca a batut bonul“, isi aminteste R.C. Femeia a sunat la OJPC, a sunat patronul, a sunat cunoscutii, dar fara nici o speranta. Nu isi mai poate recupera banii pierduti. Cu toate ca din anumite unghiuri nu era vizibil, pe un afis era comisionul perceput, 10% la cumparare, respectiv 0% la vinzare. Spatiul este ingust si esti tentat sa privesti doar in fata, comisionul fiind afisat foarte sus.


„Nu cred ca imi mai recuperez banii, dar macar sa afle lumea. M-as duce cu un scaunel in fata casei unde am pierdut banii si le-as spune oamenilor sa nu mai schimbe bani acolo daca nu mi-ar fi frica de oamenii patronului“, a incheiat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU