12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUREX s-a transformat in UMR - Uzina Mecanica Rovinari

UREX s-a transformat in UMR – Uzina Mecanica Rovinari

• Judecatorii Curtii de Apel din Craiova au respins cererea avocatilor lui Crisan, de recuzare a judecatorilor gorjeni • Nici o sansa pentru recuperarea debitelor de la fostul patron Alexandru Crisan, suspectat ca ar detine conturi externe in paradisuri fiscale


Muncitorii de la UREX Rovinari lucreaza de ieri pentru firma UMR – Uzina Mecanica Rovinari. Principalii creditori ai uzinei de reparatii au hotarit in unanimitate ca activele UREX sa fie inchiriate UMR, pina la data la care societatea va fi scoasa la vinzare prin licitatie publica. Noua firma a fost infiintata la initiativa conducerii UREX, de comun acord cu creditorii care au de recuperat debite de peste 1.100 de miliarde de lei de la uzina. Mariana Somnea, patroana SIOMAX, a precizat ca, incepind de ieri, cartile de munca a 694 de muncitori au fost inchise, acestia continuind sa lucreze, insa pentru noua firma. In prezent, SC SIOMAX, administratorul judiciar, realizeaza procesul de predare-primire a gestiunii si face ultimii pasi in vederea incheierii procesului de lichidare judiciara.


29 de firme ale lui Crisan, in faliment


Instanta de la Tirgu Jiu urmeaza sa se pronunte in aceasta saptamina sau dupa vacanta judecatorilor daca inchirierea activelor UREX catre UMR a avut loc in conditiile legii. Mariana Somnea, administratorul SIOMAX, a afirmat ca inchirierea activelor a fost singura posibilitate pentru a nu se intrerupe lucru: „Noi atit am putut face si deocamdata lucrurile merg bine. Curtea de Apel din Craiova a respins cererea avocatilor lui Alexandru Crisan, de recuzare a judecatorilor din Gorj, si a mai ramas de judecat la Tirgu Jiu o cerere prin care aceiasi avocati au contestat competenta lichidatorului SIOMAX. Este si normal sa fie asa, pentru ca noi am solicitat ca Alexandru Crisan sa plateasca datoriile pe care le-a lasat in urma. Am cerut judecatorilor tragerea sa la raspundere. Se pare insa ca nu prea avem ce sa incasam, pentru ca pe cele 29 de firme ale lui Crisan a fost deja aplicat sechestrul de catre Directia Generala a Finantelor Publice Brasov. Se fac verificari daca Alexandru Crisan are conturi in paradisuri fiscale. S-a si avansat numele unei insule. La UREX au mai ramas patru persoane, intre care si unul dintre directori. Vom vedea ce se va intimpla in continuare la instanta, daca va fi cumva programat un termen inainte de vacanta, varianta optima pentru noi“, a declarat Mariana Somnea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU