3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumatate din salvari vor fi date la fier vechi

Jumatate din salvari vor fi date la fier vechi

Mai mult de jumatate din autovehiculele Serviciului de Ambulanta Dolj vor fi retrase in cel mai scurt timp din circulatie, din cauza vechimii, a declarat dr. Cristian Gingioveanu, directorul acestei institutii.


„Bugetul alocat in anii anteriori, insuficient, dar si cresterile salariale aprobate prin lege si scumpirile repetate de carburant si de piese auto au facut ca sumele alocate pentru reparatii sa fie foarte mici, rezultind revizii si reparatii neefectuate care au condus la aparitia unor defectiuni majore la autosanitarele din dotarea parcului auto. In prezent, aceste defectiuni ne obliga, in cel mai scurt timp, sa retragem din circulatie mai mult de jumatate din autosanitare“, a declarat Gingioveanu.


Din cele 82 de autosanitare aflate in componenta parcului auto al Serviciului de Ambulanta Dolj, 46 sint Dacii Break cu o vechime de 9 – 19 ani, jumatate din acestea fiind bune de aruncat la fier vechi, iar 28 cu grad de uzura mai mare de 60%.


100 de milioane de lei costa repararea unei autosanitare


Efectuarea unor reparatii capitale la autosanitarele Dacia Break, inclusiv achizitionarea unor piese si caroserii noi ar implica cheltuieli de aproximativ 100 de milioane de lei pentru o singura masina, bani de care unitatea sanitara nu dispune.


Alte noua autosanitare TV, cu o vechime de 22 – 27 de ani, vor fi retrase treptat din circulatie, din cauza disparitiei de pe piata a producatorilor de piese auto necesare pentru inlocuirea pieselor vechi.


Cele mai bune autosanitare aflate in dotarea SA Dolj sint autovehiculele Fiat Ducato. Serviciul de Ambulanta Dolj are 12 asemenea autosanitare, cu o vechime de patru-zece ani, insa nici starea tehnica a acestora nu este prea grozava, zece dintre ele avind o uzura de 40 – 60%, iar un VW de 22 de ani, de 80%.


Singura solutie pentru rezolvarea crizei in care se gaseste unitatea din cauza gradului de uzura ridicat al autosanitarelor este, dupa parerea dr. Gingioveanu, achizitionarea unor autosanitare noi.„Pentru asigurarea unui parc auto corespunzator realizarii unor servicii medicale prespitalicesti de calitate, Serviciul de Ambulanta Dolj solicita in regim de urgenta 20 de autosanitare, urmind ca pe parcurs sa fie schimbat tot parcul auto cu autosanitare care sa corespunda normelor europene de functionare“, a mai spus directorul SAJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS