17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDetinutii curata Defileul Jiului

Detinutii curata Defileul Jiului

Un grup de 15 detinuti de la Penitenciarul Tirgu Jiu va lucra doua luni pe baza de contract la curatarea Defileului Jiului, alaturi de angajatii de la Drumuri Nationale.


Reprezentantii Sectiei de drumuri nationale au apelat la ajutorul detinutilor din cauza distrugerilor provocate de ploile torentiale si de viitura pornita din munte, care a distrus pe portiuni importante soseaua, dar mai ales parapetii si zidurile de siguranta. Detinutii vor executa lucrari de curatare, decolmatarea corectiilor de torenti si santuri si la consolidarea podurilor si malurilor afectate.


Din cauza ploilor care au cazut in cantitati importante in aceasta zona, pe Defileul Jiului circulatia s-a desfasurat cu foarte mare greutate, traficul fiind oprit in repetate rinduri din cauza aluviunilor ce au fost antrenate de pe versanti. In prezent se lucreaza pe defileu si la amenajarea unor microhidrocentrale pe cursul Jiului, ceea ce impiedica circulatia autovehiculelor in conditii normale. Din cauza amenajarilor hidrografice, acest tronson de drum ce leaga judetul Hunedoara de Gorj va fi inchis de anul viitor definitiv traficului rutier pe o perioada de timp care nu a fost specificata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS