10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanii impotriva drogurior

Campanii impotriva drogurior

Campaniile impotriva drogurilor si bolilor cu transmitere sexuala, desfasurate timp de aproximativ un an, in zece scoli din Valea Jiului, au avut rezultate pozitive. Organizatia „Salvati Copiii“ din Petrila a sustinut timp de aproape un an o campanie prin care a incercat sa atraga atentia tinerilor asupra riscurilor pe care le implica raporturile sexuale neprotejate si consumul de droguri. Voluntarii din cadrul organizatiei sustin ca demersul lor a fost dificil, dar rezultatele au fost pe masura efortului depus, in prezent pastrind legatura cu persoanele consiliate. „Nu a fost usor. Chiar de la inceput am intimpinat o oarecare reticenta din partea tinerilor, dar sintem impresionati sa vedem ca acum ne opresc pe strada sa discutam. Tinerii cu probleme, chiar daca nu au avut curajul sa se confeseze colegilor lor, au venit apoi si ne-au cautat. Atunci nu le-a mai fost rusine sa recunoasca faptul ca au incercat sa se drogheze sau ca fac sex neprotejat, iar noi le-am oferit sprijin si consultanta de specialitate“, a spus Bogdan Ion, unul dintre voluntarii de la Asociatia „Salvati Copiii“ din Petrila.


Doctorul Cristian Andrei la Petrila


Unul dintre punctele forte ale programului denumit „Educatie pentru sanatate“ a fost prezenta la Petrila, alaturi de alte nume cunoscute din medicina si psihologie, a doctorului Cristian Andrei, care a tinut citeva seminarii cu tinerii din localitate. „Copiii au fost incintati si au putut sa discute cu un specialist de talie nationala, cum este doctorul Cristian Andrei. Voluntarii au muncit la noi la centru, pentru a aduce zimbete pe buzele tuturor“, a afirmat Valeria Popescu, presedinta Organizatiei „Salvati Copiii“ din Petrila.


Experienta utila pe viitor


Programul a inceput in luna septembrie a anului trecut si se va incheia in iulie, dar cu totii, voluntari si cadre didactice, au sansa de a continua o experienta care s-a dovedit extrem de utila. „Rezultatele incep sa se vada si avem ocazia sa vedem cum elevi din clasele a V-a vor sa devina voluntari, iar cei care au fost cuprinsi in program vin la scoala mai ingrijiti. Nu negam faptul ca sintem intr-o zona cu probleme sociale mari, iar scoala noastra se afla intr-un cartier sarac, dar copiii au invatat sa fie altfel si consider acest prim pas ca pe o reusita, a spus Iulian Doda, director adjunct al Scolii Generale nr. 5 din Petrila. Acesta a colaborat cu o scoala din Iasi si cu Organizatia „Salvati Copiii“ din municipiu. Parteneriatul a presupus atit schimburi culturale, cit si schimburi de idei si experiente. „Am demonstrat ca, desi traim in Valea Jiului, avem si noi premianti, iar copiii de aici au dus la Iasi traditia momirlanilor din Petrila. Invatam carte si in acelasi timp pastram traditiile“, a mai spus Iulian Doda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS